bezár
 

art&design

2010. 06. 03.
Megelevenednek a királyi szertartások a gödöllői kastélyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A királyi szertartások felelevenítése mellett számos "korhű" programmal, színes, látványos bemutatókkal és előadásokkal várják az érdeklődőket a hét végén a Gödöllői Grassalkovich Kastélyba.

prae.hu

Holub Katalin, a kastély szóvivője csütörtökön elmondta az MTI-nek, hogy a kastély 1867-ben koronázási ajándékként került Erzsébet királyné és I. Ferenc József használatába. Erre az eseményre emlékeznek minden évben - így most is - a királyi szertartások egy részének felidézésével, illetve számos családi programmal.

Szombaton a főbejárat melletti ünnepi díszőrségváltás, illetve a "cercle" varázsol korhű hangulatot a felújítás alatt álló, nagyrészt már megszépült impozáns kastély falai közé. Az utóbbi szertartás a régi, férfiak közötti audencia - rövid személyes találkozás - női megfelelője - tette hozzá a szóvivő. Az érdeklődök találkozhatnak a Sisi-hasonmás verseny győztesével, Szabó Dórával és udvarhölgyeivel, valamint szemtanúi lehetnek a királyné két kedvenc kutyája - Plato és Shadow - emlékkő-avatásának is.

A kétnapos program Pécsi Ildikó Kossuth-díjas művész (Gödöllő új díszpolgára) szavalatával, illetve a kastélyt kiválóan ismerő Szabó Margitnak, a Sisi baráti kör titkárának előadásával folytatódik. A kicsiket és nagyokat ezután az eredeti pompáját nagyrészt már visszanyert kastélykertben a kerttervezők vezette sétára, íjászbemutatóra és vásári komédiára invitálják.

Vasárnap többek között gyermekszínházi előadás, dámalovas bemutató és operettgála szórakoztatja a közönséget, de hintózni és pónin lovagolni is lehet majd. A kulturális kínálatot tárlatvezetés, kézműves foglalkozás és iparművészek vására színesíti.

A többségében ingyenes programokat rossz idő esetén a kastély termeiben tartják meg - közölte Holub Katalin.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés