bezár
 

irodalom

2010. 06. 02.
Ünnepi könyvhét - Programok a Holokauszt Emlékközpontban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyv, film, kép és zene találkozója lesz pénteken, szombaton és vasárnap a Holokauszt Emlékközpontban Budapesten; az egyre több kulturális rendezvénynek otthont adó intézmény most először csatlakozik az ünnepi könyvhéthez.

prae.hu

A központ tájékoztatása szerint pénteken két órakor énekszóval, a Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium kórusának fellépésével nyitják a három napon át tartó programok sorát.

Aranka Siegel Bűnbakok, Ungvári Tamás Az emlékezés enciklopédiája című kötetéről, valamint Bächer Iván Hatlábú (ebkönyv) című hangoskönyvéről beszélgetnek a szerzőkkel, akik dedikálják is könyveiket.

A hangulatos belső kertben és a műemlék zsinagógában három egymást követő estén 9 órától vetítik a Magyarok Hollywoodban című háromrészes dokumentumfilm egy-egy részét. A Száműzött művészet sorozat újabb programjaként olyan szülőföldjükről elüldözött magyarokról is szó lesz a filmben, akik ma már részei az álomgyár történetének.

A családokat, gyerekeket Nézd saját szemmel címmel művészeti foglalkozásra hívják, mely során a résztvevők felfedezőutat tehetnek - képregénnyel, kirakóval, filccel és ecsettel - a Késői hazatérés című képzőművészeti kiállítás képei között. A fiatal résztvevőknek könyvajándékkal is kedveskednek a Páva utcai intézményben.

A hosszú hétvégén az emlékközpont állandó és időszaki kiállításai reggel 10-től este 10-ig várják a látogatókat kedvezményes áron, az udvaron könyvsátrak mellett kávézó is fogadja az érkezőket.

A részletes programot a www.holokausztemlekkozpont.hu oldalon olvashatják az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés