bezár
 

irodalom

2010. 05. 31.
Ünnepi Könyvhét: Kálvin Kiadó és Magyar Bibliatársulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kálvin Kiadó és a Magyar Bibliatársulat a gyermek- és ifjúsági könyvekre helyezi a hangsúlyt a csütörtökön kezdődő és vasárnapig tartó Ünnepi Könyvhéten Budapesten.

prae.hu

Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára hétfőn az MTI-nek elmondta: Sztelek Csilár Döme című "beszélgetős" mesekönyve egy olyan kisfiúról szól, aki egy ideig egyedüli gyermeke volt szüleinek, majd "hirtelen nagycsaláddá válnak", mert örökbe fogadnak egy roma gyermeket és kistestvére is születik, ráadásul közben Döme beteg lesz, kórházba is kerül. Ezekre az élethelyzetekre reflektáló beszélgetéseket olvashatnak a gyermekek, illetve imádságok is helyet kaptak a könyvben.

Az Ünnepi Könyvhéten bemutatják Győri Katalin Bojti című könyvét is, Gellén Sára illusztrációival. Ez arról szól, milyen "jellemfejlődésen" mehet keresztül egy kutya, amely elveszíti anyját, testvéreit, végül vakvezető lesz. A kutya mindeközben "rádöbben", milyen érzés segíteni másoknak és "szeretve lenni". Ez a mese tehát egy olyan kutyáról szól, amely "megtalálja helyét az életben", és sok fájdalmas tapasztalat után barátokra talál - fogalmazott Pecsuk Ottó.

A fenti könyvekből és a Bibliai történetek gyerekeknek című, korábban megjelent műből is felolvasnak a Magyar Bibliatársulat munkatársai, Mucsi Zsófia és Fodor Csaba szombaton a Mesesátor Meseházban szombaton a Bakáts utcában.

Szintén a Könyvhéten mutatják be a Bibliai állatok című, úgynevezett "foglalkoztató" könyvet, amelyet katalán szerzők, Merce Segarra, Berta Garcia és Francesc Rovira jegyeznek. A kötet bibliai történeteken keresztül mutatja be egy-egy állat szerepét, illetve szimbolikáját, és hozzájuk kapcsolódóan játékos feladatokat is megfogalmaz különböző korú és felkészültségű gyermekeknek.

A gazdagon illusztrált könyv stílusában és módszerében kapcsolódik az Erények és értékek, valamint a Játékosan a Bibliáról címmel korábban megjelent hasonló jellegű kiadványokhoz. A kötetet közösségi játékok során is lehet használni családi körben vagy az óvodai, általános iskolai foglalkozásokon.

A Magyar Bibliatársulat főtitkára szólt Tatai István hatvani református lelkész PhD-dolgozatának kiadásáról is, ez Az egyház és Izrael - Korrelációs modellkeresés a posztholokauszt teológiában címet viseli. A szerző összeállítása a keresztény egyházak és Izrael kapcsolatát gazdag nemzetközi és hazai teológiai és történeti anyag bemutatásával ismerteti.

Imre László akadémikus irodalomtörténész Új protestáns kulturális önszemlélet felé című összefoglaló munkájával jelentkezik; ebben cikkek, tanulmányok kaptak helyet, főként Tompa Mihály, Arany János, Ady Endre és Reményik Sándor vallásos lírájáról. Újdonság a David Plüss és Michael Rahn szerkesztésében megjelenő Beszéljünk az istentiszteletről! című könyv is, amelyet lelkipásztoroknak, gyülekezeti munkásoknak és érdeklődőknek egyaránt szánnak. A módszertani gyűjtemény az istentiszteleteken tartott "felelős beszédhez" nyújt segítséget azon keresztül, hogy miként kell értékelni a gyülekezet visszajelzéseit a lelkészi szolgálatban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés