bezár
 

film

2010. 05. 31.
Az ogre jobban ment, mint a herceg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bár Jerry Bruckheimer producer biztos befutóként számított a Perzsia hercegére, a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlistát mégis az utolsó Shrek-kaland uralta.

prae.hu

A DreamWorks Shrek a vége, fuss el vége című 3D-s animációja péntektől vasárnapig az előzetes becslések szerint 43,3 millió dolláros (9,7 milliárd forintos) jegybevételre tett szert, így az előző hétvégén bemutatott, főleg a családok körében népszerű ogrekaland 133,1 millió dollárra (30 milliárd forintra) emelte hazai bevételét.

A második hete a toplistát vezető mocsárlakó ezzel az eredménnyel könnyedén lekörözte a hétvége két debütáló produkcióját, a Szex és New York 2 című romantikus vígjátékot, valamint a Perzsia percege - Az idő homokja című egzotikus kalandfilmet. A Sarah Jessica Parker, Kim Cartrall, Kristin Davis és Cynthia Nixon Abu Dhabi kiruccanásával szórakoztató Szex és New York-folytatásra 90 százalékban nők voltak kíváncsiak. A film 32,1 millió dollárral (7 milliárd forinttal) került a sikerlista második helyére. A videójátékból született Disney-akciófilm, amelyben Jake Gyllenhaal alakítja a perzsa herceget, azonban jókora csalódást okozva csak a harmadik lett 30,2 millió dollárnyi (6,7 milliárd forintnyi) jegyeladásával.

Elemzők szerint meglehet, hogy az eredményt látva Bruckheimer, aki a Karib tenger kalózai és a Nemzet aranya című munkái mintájára a Perzsia hercegét is sorozattá akarta bővíteni, eláll ettől a tervtől.

A negyedik helyet az Amerikában harmadik hete futó Vasember 2 csípte el 16 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) mozibevétellel, az ötödiket pedig a négy hete bemutatott Robin Hood 10,3 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés