bezár
 

zene

2010. 05. 28.
Osztrák-Magyar Haydn-napok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Osztrák-Magyar Haydn-napokat rendeznek a hétvégén a fertődi és a kismartoni (eisenstadti) Esterházy-kastélyban: fellép Tzimon Barto zongoraművész, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Fischer Ádám vezényletével, valamint az Arnold Schoenberg Kórus és Zenekar.

prae.hu

A magyarországi fertődi és az ausztriai kismartoni Esterházy-kastély tavaly, a Haydn-év során megkezdett egyedülálló és sikeres együttműködése idén is folytatódik - mondta Erdődy Orsolya, a Klassz Zenei Iroda vezetője pénteken az MTI-nek.

Hozzátette: kapcsolataikat még szorosabbra fűzve már egy közös rendezésben megvalósuló fesztivállal, az Osztrák-Magyar Haydn-napok koncertjeivel várja a közönséget a Haydn Festspiele Eisenstadt és a Hungarofest Nonprofit Kft. Klassz Zenei Irodája, valamint a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága.

Az osztrák zeneszerző, Joseph Haydn emlékére megrendezett háromnapos koncertsorozat első napján, szombaton lép fel Tzimon Barto amerikai zongoraművész, aki a kismartoni Esterházy-kastélyban Schubert- és Haydn-darabokat ad elő.

Vasárnap Mozart- és Haydn-szimfóniákat hallhat a közönség az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar előadásában, Fischer Ádám vezényletével a fertődi Esterházy-kastélyban.

A háromnapos rendezvénysorozat befejező napján, Haydn halálának 201. évfordulóján, hétfőn az Arnold Schoenberg Kórus és Zenekar Haydn A teremtés című oratóriumát adja elő a kismartoni Hegyi-templomban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés