bezár
 

irodalom

2010. 05. 27.
Piknik: nagy dobásra készül idén a József Attila Kör
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Piknik: nagy dobásra készül idén a József Attila Kör Nagy dobásra készül az idei Könyvhéten a József Attila Kör immár hagyományosnak tekinthető, JAK Piknik elnevezésű rendezvényével június 2-án 17 órától. A program központi témája a képregény és az irodalom kapcsolata. A JAK a Roham irodalmi és kulturális magazin illusztrátoraival és képregényrajzolóival közösen próbál a dolog végére járni a Djuice nemrég nyílt közösségi központjában, az U26 djuice clubshopban, a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren.

prae.hu

Lesz kiállítás, beszélgetés, képes felolvasások és koncert, minden mi szem-szájnak ingere!

Elsőként a "magyar Tim Burton"-nek hívott, háromszoros Alfabéta-díjas Lakatos István kiállítását nyitja meg Kele Fodor Ákos kritikus. Lakatost idén az Év Képregényrajzolója címmel tüntették ki, frissen megjelent kötete, a Lencsilány az idei Képregényfesztivál egyik nagy szenzációja volt – rajzait a kiállításon eredetiben is megcsodálhatja a közönség.

Fél hattól a magyar képregényszakma színe-javával hallhatunk beszélgetést képregény és irodalom kapcsolatáról Hercsel Adél vezetésével. A beszélgetés résztvevői Bayer Antal képregénykiadó-szerkesztő, Sárközy Bence, a Magvető Kiadó főszerkesztője, Baranyai B. András képzőművész, a Roham irodalmi és kulturális magazin grafikus-illusztrátora, és Futaki Attila képregényrajzoló, a magyar képregény legújabb generációjának nemzetközileg is elismert képviselője.

Este héttől négy elsőkötetes, könyvheti szerző bemutatkozása következik: a felolvasott szövegek mögé a Roham alkotóinak külön erre az alkalomra készített illusztrációi lesznek kivetítve, az összművészeti élményt pedig Szabó Mátyás ütősjátéka teszi teljessé, aki többek között – ő a Triginta és az Amadinda együttesekkel is rendszeresen zenél. Aki tehát kíváncsi arra, hogy hogyan lépnek párbeszédbe egymással Stark Attila festményei Gerőcs Péter prózájával, Vidák Zsolt illusztrációi Tallér Edina novellájával, Dorcsinecz János képregényt idéző monokróm rajzai Nagy Ildikó Noémi írásával, és Pál Tamás képei Simon Márton verseivel, az semmiképp ne hagyja ki a programot!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/26gyT5HSBKg&hl=hu_HU&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/26gyT5HSBKg&hl=hu_HU&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

De a zenerajongók se maradjanak otthon, hiszen a képes felolvasások után a Gutenberg halott ad koncertet, kiváló bemelegítést nyújtva a másnap hivatalosan is megnyíló Ünnepi Könyvhéthez.

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ejw-QnHEW9A&hl=hu_HU&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ejw-QnHEW9A&hl=hu_HU&fs=1&color1=0x402061&color2=0x9461ca" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés