bezár
 

irodalom

2010. 05. 26.
Könyvhét: irodalmi kávéház Békéscsabán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Irodalmi kávéház és könyvbemutatók is várják a könyvárusító standok mellett az idei ünnepi könyvhéten az érdeklődőket Békéscsabán.

prae.hu

Varga Tamás, az önkormányzat közművelődésért is felelős osztályának helyettes vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a városban június 3-tól három napon keresztül igyekeznek a legkülönbözőbb programokkal népszerűsíteni az olvasást és a kortárs magyar irodalmat.

Az első napon például bemutatkozik a Szent István Egyetem Gazdasági Karának békéscsabai könyvtára. A városban ugyanis kevesen tudják, hogy az intézmény bibliotékája a második legnagyobb gyűjteménnyel rendelkezik Békéscsabán, és várja a közép-és felsőoktatásban tanuló diákokat.

Június 4-én, pénteken egész napos programsorozattal várják a közönséget a belvárosi Korzó téren, ahol a kiadók, a könyvkereskedők és a könyvterjesztők felvonulnak. A közeli cukrászda teraszán nyolc megyei, illetve a megyéből elszármazott író és költő mutatja be legújabb műveit. A nap folyamán Sarusi Mihály József Attila-díjas író, az MTI korábbi munkatársa nyitja meg a városi könyvhetet.

A békéscsabai rendezvénysorozat zárásaként szombaton a Szlovák Tájházban irodalmi délutánt tartanak, amelyen a Bárka című folyóirat legújabb számának szerzői mutatkoznak be, de átadják az elmúlt év legjobb megyei alkotásának járó Körösök Gyöngye-díjat, valamint a középiskolásoknak korábban meghirdetett vers- és prózaíró pályázat győzteseinek járó elismeréseket is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés