bezár
 

színház

2010. 05. 25.
Kecskeméti Katona: az igazgató elégedett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikeresnek ítélte a kecskeméti Katona József Színház idei évadját Cseke Péter direktor, az eddigi előadásokat csaknem százezren látták. A színház igazgatója a következő évad műsortervét is ismertette a kedden Kecskeméten tartott évadzáró társulati ülésen.

Szkéné színház

Cseke Péter közölte: az évad nem fejeződött be, mert a színház társulata Baján lép fel négy darabbal, majd júniusban első alkalommal tartják meg a Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozót, utána pedig a nyári Udvarszínház rendezvénysorozata következik.

A színház több kezdeményezését is sikeresnek ítélte az igazgató: első alkalommal rendezték meg a magyar nyelvű színművészeti egyetemek találkozóját, amely a vártnál is nagyobb közönséget vonzott, de sikeres az operett-pályázat is, mert tíz szinopszis jutott a következő fordulóba.

A következő színházi évad szeptember 24-én a Nyomorultak bemutatójával indul, amelyet Korcsmáros György rendezésében láthatnak a nézők. Ismét Kecskeméten rendez Szász János: az idei évadban nagy sikert aratott Három nővér után novemberben Ljudmila Ulickaja Orosz lekvár című darabját viszi színre. Az előadás a darab magyarországi bemutatója lesz, az egyik főszerepet Venczel Vera alakítja.

A bérletes előadások között Vajda Katalin Anconai szerelmesek, majd Shakespeare III. Richárd című drámája kerül színre. Az utolsó bérletes előadásnak, Ken Ludwig Káprázatos hölgyek című darabjának jövő év márciusában lesz a bemutatója, Cseke Péter rendezésében. Az igazgató elmondta: a Nyomorultak bemutatásáról tárgyalásokat folytat a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezőivel, és elképzelhető a darab margitszigeti vendégjátéka is.

A bérletet vásárlók az öt nagyszínházi előadás mellett két kamaraszínházi darabot is megnézhetnek. Bérleten kívüli bemutatók is lesznek a nagyszínházban; érdekesnek ígérkezik Darvasi László és Ganxsta Zolee Popeye című darabja, amelyet a Thália Színházzal közösen mutatnak be Kecskeméten és Budapesten is.

A kecskeméti Katona József Színház három játszóhelyén - a nagyszínházban, a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdióban - a tervek szerint tizenöt bemutató lesz, közöttük egy mai magyar darab is. Különlegesség lesz a kamaraszínház egyik bemutatója: a II. János Pál egykori pápa (Karol Wojtyla) fiatal korában írt Az aranyműves boltja című művét oratórikus formában Cseke Péter állítja színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés