bezár
 

art&design

2010. 05. 24.
Zárás előtti rendhagyó tárlatvezetés a pécsi Reverence című kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pécsi kulturális főváros rendezvényein belül kiemelt esemény Kelle Antal másfél méteres rézből készült Szentföld című alkotásának első bemutatása a világörökség részét képező Cella Septichora ókeresztény sírkamrában. Az alkotás a Reverence című kiállítás központi attrakciója, mely mellett a Káosz és a Vágy című műtárgyegyüttesek is megtekinthetők.

A Szentföld a három nagy világvallás együttélésének, illetve egymást kiegészítő tulajdonságainak kérdéseit járja körül. A mindenkori befogadót interaktivitásra, fokozott figyelemre készteti, hiszen a mű számos nézőpontból értelmezhető, sőt legbensőbb tulajdonsága a többféle igazságtartalom. Mindenkinek meg kell találnia tehát a maga értelmezési verzióját, akár a városban sétál és felülről, az üvegtetőn át szemléli a kiállítótérben elhelyezett installációt, vagy bent, a sírkamrában közelebbről veszi szemügyre az alkotást.
...

A kiállítás zárása előtt érdemes kihasználni azt a lehetőséget, hogy személyesen megismerkedhessenek Kelle Antal ArtFormerrel, és feltehessék neki kérdéseiket. A művész legközelebb 2010. május 30-án vasárnap 15 órától akár zárásig várja a látogatókat a helyszínen, közös gondolkodásra. A kiállítás megtekinthető: 2010. június 3-áig.

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés