bezár
 

film

2010. 05. 23.
Film készül a Tisza-tóról az Európai Tavak Hálózatának kezdeményezésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tisza-tó jellegzetességeit bemutató filmet készítenek az Európai Tavak Hálózata által szervezett együttműködés keretében, amelynek célja: egy-egy francia, lengyel, magyar és spanyol tóvidéket megismertessenek a média segítségével.

prae.hu

A francia partnerek kezdeményezésére, szervezésében és finanszírozásával a következő két év folyamán a négy tóvidékről - a francia Grand-Lieu, a lengyel Miedwie, a spanyol Albufera és a magyar Tisza-tó - forgatnak filmet. A nagyközönség és a tavakkal foglalkozó szakemberek számára azokat az információkat és ismeretanyagot kívánják bemutatni, amelyek az együttműködés évei alatt gyűltek össze a tavakról és környezetükről. Ezen kívül pedig a film jól alkalmazható a fiatal korosztály környezettudatos nevelésének segítésében, például a környezetvédelmi témájú osztályfőnöki órákon, nyári táborban tartott foglalkozásokon - közölte Szabó István, a Tisza-tó Térsége Leader Egyesület elnöke az MTI-vel.

A film nem elsősorban turisztikai célokat szolgál majd, hanem igyekszik feltárni és bemutatni az egyes tóvidékek jellemzőit, kihívásait, az esetleges problémákra adott válaszokat és a fenntartható fejlődés jó példáit, gyakorlatait - jelezte a szakember.

Az idén az alkotók a filmet előkészítendő látogatás tesznek az egyes tóvidékeken, találkoznak és interjúk készítenek a tó környezetében tevékenységet végző szervezetek, intézmények, vállalkozások képviselőivel.

A magyarországi látogatás a Tisza-tavi Regionális Idegenforgalmi Bizottság nevében, a Tisza-tó Térsége Leader Egyesület szervezésében zajlik a partnerségben közreműködő hazai szervezetekkel: a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanáccsal, a Kötikövizig-gel, valamint a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés