bezár
 

art&design

2010. 05. 23.
Bardócz Lajos grafikái a Vármegye Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Időhidak címmel állítja ki 38 rajzát az erdélyi születésű Bardócz Lajos grafikusművész a budapesti Vármegye Galériában szerdán.

prae.hu

A művész 1988 óta él Magyarországon. A rajzok a természetről, az ősi hitről, sámánokról szólnak drámaiságot, expresszivitást sugározva, szigorú kompozícióba ágyazva - mondta Kulcsár Ildikó, a Vármegye Galéria vezetője az MTI-nek.

Bardócz Lajos korábban több magyar híresség portréját készítette el, például Ady Endre, Apáczai Csere János, József Attila arcmását és versillusztrációkat metszett fába. A hetvenes évek közepétől fa- és linómetszeteket, fekete-fehér és színezett szén-, tus-, és ceruzarajz-sorozatokat készített Agresszió, Idők, Forrás, Várakozva, Szorongás, Nyugalom és mozgás címmel, emellett számtalan kötetet illusztrált, köztük a Shakespeare-szonetteket.

Bardócz Lajos 1936-ban született Szászsebesen, Bukarestben végezte képzőművészeti tanulmányait. 1960 és 1969 között a román fővárosban volt grafikai szerkesztő, majd 1970-től Magyarországra településéig, 1988-ig Kolozsvárott a képzőművészeti középiskola rajztanáraként dolgozott. Tagja a Magyar Grafikusművészek Szövetségének. Kiállítását - amely július 30-ig tart nyitva - Loránd Klára művészettörténész, a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény igazgatója nyitja meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés