bezár
 

zene

2010. 05. 22.
Tius Norma: új szereplő a hazai alternatív zenei színtéren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új, de nem kezdő zenészekből álló szereplő tűnt fel a hazai alternatív rockzenei színtéren: a Tius Norma, amelynek tagjai korábban más zenekarokban próbálkoztak, Diamond Rite címmel a közelmúltban jelentette meg debütáló albumát.

prae.hu

A Tius Normát Noszticzius Vilmos (Tius) billentyűs alapította, őt eddig elsősorban stúdiójáról ismerte a hazai szakma; nála készítette lemezeit többek között a KFT, az After Crying, a Bon-Bon, a Padödő és Pierrot.

A csapat énekese Biegelbauer Norbert (Noen) az Ydronoen nevű elektronikus zenei projekt tagja volt, a basszusgitáros Szuna Péter a Sziámi zenekarban játszott, a dobos Angler Ákos pedig az Anima Sound Systemben. Az ötödik tag a gitáros Lukasczik Tamás.

A zenekar irányvonalát az alapító-névadó Tius határozza meg, ő szerezte a dalok többségét is, az arculatért pedig elsősorban Noen a felelős. A számok hangzása a modern elektronikus vonalba illeszkedik, a dallamvezetés a nyolcvanas éveket, a Depeche Mode és a Camouflage világát idézi.

A dalok felét élőben, egy ötven fős közönség előtt rögzítették egy gyárépületben; erről filmfelvétel is készült, ami az EMI Music által kiadott Diamond Rite speciális változatán található meg. Az album egyik legdinamikusabb dala az Investigate My Future, amelynek klipjét már játsszák a zenetelevíziók.

A Tius Norma 2008-ban egy hazai tehetségkutató verseny második helyezettjeként Bécsben is felléphetett.

"Valóban keressük a lehetőségeket a külföld felé, de rövid távú terveink a lemez hazai megismertetésén alapulnak. Írunk magyar nyelvű dalokat, de a lemez ívének összerakásakor úgy döntöttünk, hogy angol szövegek legyenek, így éreztük kereknek" - mondta Noen az MTI-nek.

Mint kifejtette, egyelőre várják a rádiók visszajelzését az albumra, szeptemberre tervezik a lemezbemutató koncertet, és csak utána fognak sűrűbben fellépni.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés