bezár
 

zene

2010. 05. 21.
Londonban ad két koncertet a Quimby
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Londonban ad koncertet vasárnap és kedden a Quimby zenekar; a hazai alternatív színtér népszerű képviselője előbb a Hub klubban, majd a The Underworld Camden nevű helyen zenél.

prae.hu

"A fellépések szervezésében szerepük volt Londonban élő magyaroknak, de a koncerteket nem kizárólag nekik hirdették meg. Két népszerű klubról van szó, ahová 500-600 ember fér be, az első estére már valamennyi jegy elkelt" - mondta Podlovics Péter, a Quimby turnémenedzsere pénteken az MTI-nek. Hozzátette: a zenekar korábban fellépett már például Prágában és Berlinben is.

Az együttes előzenekara a Hub klubban és a The Underworld Camdenben is a Mindpilot nevű csapat lesz. A keddi fellépésen lesz egy stand-up comedy rész, amelyben közreműködik Varga Livius, a Quimby perkás-énekese.

A turnémenedzser elmondta, hogy a Quimby néhány angol nyelvű dalt is előad; az együttes annak idején angol nyelvű számokkal kezdte, ilyen volt az első két albumuk, az A Sip of Story (1993), valamint a Jerrycan Dance (1997) is. A műsor azonban csak picit lesz más, mint a Quimby mostani koncertrepertoárja.

A Quimby tavaly előbb egy ötszámos maxilemezt adott ki Ajjajjaj címmel, a decemberben megjelent Lármagyűjtögetőn pedig három új dal mellett újraértelmezett régiek is szerepelnek. Utóbbiak elsősorban legutóbbi stúdiólemezükről, a négy évvel ezelőtt kiadott Kilégzésről valók, innen három dalt (Homo defektus, Ventilátor blues, Magam adom) is elővettek. A Lármagyűjtögető egy DVD-t is tartalmaz, ezen koncert- és akusztikus felvételek, valamint egy werkfilm található.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés