bezár
 

film

2010. 05. 21.
Dokumentumfilm a Rolling Stonesról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mick Jagger, a Rolling Stones énekese a cannes-i filmfesztiválon mutatta be a legendás zenekar Exile on Main Street című albumának felvételeiről készült dokumentumfilmet.

prae.hu

A Stones in Exile (A Stones száműzetésben) című film elkészítéséhez Stephen Kijak rendező 1971-ből származó eredeti felvételeket is használt. A Rolling Stones tagjai Dél-Franciaországban, Keith Richards gitáros Villefranche-Sur-Merben lévő villájának pincéjében készítették el lemezüket.

"Akkoriban jól néztünk ki, fiatalok és ostobák voltunk - most pedig már csak ostobák vagyunk" - viccelődött Jagger a fesztiválon a film bemutatása előtti percekben. "A Fehér Házban Nixon volt, dúlt a vietnami háború, Eddy Merckx épp megnyerte a Tour de France-t. Mi azonban minderről semmit sem tudtunk, mert elbújtunk egy francia villában, hogy lemezt készíthessünk" - mondta franciául és angolul az énekes.

A film felvételei bemutatják az együttes hedonista életét. A felvételeken Richards partnere, Anita Pallenberg mesél arról, milyen pusztítást végeztek a házon, hogyan vette át az irányítást az alkohol és a drog, hogyan kezdett heroint használni a gitáros - de fél év alatt valahogy mégis sikerült elkészíteniük a lemezt.

A zenekar akkori tagjai - Jagger, Richards, Charlie Watts dobos és Bill Wyman basszusgitáros - mellett feleségek, szakácsok, drogdílerek és színes karakterek tűnnek fel a fekete-fehér filmben.

A Stones in Exile-t a filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű mellékeseményen vetítették. A film bemutatóját az Exile on Main Street újrakiadásának időpontjára időzítette a fesztivál. A Rolling Stones egyik legjobb munkájaként számon tartott album felújított változata a napokban jelent meg.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A 14. Frankofón Filmnapokról
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés