bezár
 

zene

2010. 05. 19.
Újabb szakmai elismerés a Richter Magyarországon albumnak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest, 2010. május 20. - A Német Lemezkritikusok Szövetsége (Der Deutschen Schallplatten Kritik) „2010 második negyedévének legjobb albuma” kitüntető címmel jutalmazta az MR3-Bartók Rádió és a BMC közös kiadásában megjelent Richter Magyarországon című CD kiadványt.

prae.hu

Az 1980-ban alapított szövetség negyedévente ítéli oda a legjobb zenei lemez díjat valamint évente állítja össze a legjobb kiadványok listáját.

A német lemezkritikusok díja a második rangos nemzetközi elismerés a kiadványnak: áprilisban a Diapason francia zenei folyóirat ítélte oda a hónap legkiemelkedőbb lemezújdonságának járó Aranyhangvilla-díjat (Diapason d’or).

A Magyar Rádió archívumából Ránki Dezső zongoraművész válogatta a 14 CD-t magába foglaló reprezentatív album anyagát, amelyen a világhírű előadóművész nyolc budapesti hangversenyén és számos vidéki fellépésén készült felvételek is hallhatók.

Szvjatoszlav Richter 1954 és 1993 között rendszeresen fellépett Magyarországon. Összesen 28 szólóestet adott a fővárosban, 13-at vidéki városokban, Miskolcon, Győrött, Pécsett, Szombathelyen, Sopronban, Veszprémben, Debrecenben és Szegeden, emellett 11 zenekari koncerten szerepelt szólistaként, valamint 8 alkalommal énekes és hangszeres művészek, kamaraegyüttesek partnereként
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés