bezár
 

film

2010. 05. 19.
Hollywoodi kincsek kalapács alatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hollywoodi kincsek kalapács alatt: rajongók Marilyn Monroe híres rózsaszín selyemruhájára, Mary Poppins feneketlen táskájára, a hét mesterlövész egyikének fegyverére, de még egy eredeti Batman-kosztümre is lecsaphatnak.

prae.hu

A június közepén sorra kerülő aukción Monroe ruhája - amelyben a Diamonds Are a Girl's Best Friend című dalt énekelte - akár 250 ezer dollárt (57,1 millió forint) is hozhat. A szervezők közel 1500 tételt bocsátanak árverésre, az emléktárgyak értékesítéséből befolyó összeg a remények szerint eléri majd a hárommillió dollárt (687 millió forint).

Kalapács alá kerül többek közt Johnny Depp kabátja, amelyet a színész A Karib-tenger kalózai című kasszasikerben Jack Sparrow kapitányként viselt. A ruhadarabért 8-12 ezer dollárt (1,83-2,75 millió forint) adhatnak. Depp Ollókezű Edwardként használt éles "csápjaiért" még magasabb, 15-20 ezer dolláros árat (3,44-4,6 millió forint) remélnek.

Mary Poppins rajongói a kisasszony híres utazótáskájára licitálhatnak, ennek árát 12 ezer dollárra (2,75 millió forint) becsülik. Még többet - 15 ezer dollárt (3,44 millió forint) - adhatnak Steve McQueen A hét mesterlövész című filmklasszikusban használt fegyveréért.

Michael Keaton Batman kosztümje 50 ezer dollárt (11,47) is érhet, és még ennél is többet - 70 ezer dollárt (16 millió forint) - hozhat az Indiana Jones-saga egyik részének forgatókönyve, benne Harrison Ford 1300 megjegyzésével.

Magas áron, 150 ezer dollárért (34,5 millió forint) kelhet el az Óz, a csodák csodája című 1939-es film egyik híres kiegészítője, a nyugati boszorkány kalapja. Ennek az árnak a felére becsülik csak Darth Wader fénykardját. Az erő, úgy látszik nem a nagyúrral van, Luke Skywalker kardjáért ugyanis két évvel ezelőtt még 240 ezer dollárt (55,16 millió forint) sem sajnáltak.

Az árverésen zenei kincsek is szerepelnek, Elvis Presley ruhái mellett hangszereire is licitálhatnak. A "király" egyik gitárja például 80 ezer dollárral (18,37 millió forint) növelheti az összbevételt. Michael Jackson kézzel írt szövege a Beat It című slágerhez 4-6 ezer dollárt (918 ezer-1,38 millió forint) érhet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés