bezár
 

színház

2010. 05. 19.
Szétesőfélben a kaposvári Csiky Gergely Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szétesőfélben van a kaposvári Csiky Gergely Színház; nem az épülete, bár a hírek ez ügyben sem biztatóak, hanem a művészete, a szelleme, a társulata - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Szkéné színház

Az egyes vélemények szerint tíz éve, mások szerint két évtizede tartó leépülési folyamat az utolsó színhez érkezett - olvasható a megyei lapban, amely szerint "a drámai színházi interregnum a lehető legrosszabbkor érte a Csikyt. A vezető kéz hiánya a soha nem látott mértékben megosztott közösséget tovább zilálja".

A lap közlése szerint Mohácsi János és Znamenák István távozik Kaposvárról. Mint írják, mindkét döntés hónapokkal ezelőtt, Schwajda György tragikusan gyors lefolyású betegsége és váratlan halála előtt született meg.

A cikk kitér arra, hogy Znamenák saját akaratából megy; a Nemzeti Színházban ajánlott neki egyéves kontraktust Alföldi Róbert igazgató. Mohácsi Jánostól huszonhét év után válik meg a színház; ő a megyei napilapnak nyilatkozva azt mondta, végérvényesen lezárulni látszik egy korszak Kaposváron. Szerinte rövidesen már csak a város határában álló tábla emlékeztet a legendás színházra.

A lap információja szerint a színházigazgatói pályázati kiírás júniusban, a döntés nyáron várható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés