bezár
 

színház

2010. 05. 19.
Szolnok: tizenegy bemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Szigligeti Színház nagyszínpadán és a hamarosan elkészülő Szín-mű-hely stúdiószínpadon összesen tizenegy bemutatót tartanak a 2010/2011-es évadban - közölte keddi sajtótájékoztatóján a szolnoki teátrum igazgatója.

Szkéné színház

Balázs Péter az új évadra vonatkozó terveket ismertetve kiemelte: a jövő szezon "legalább olyannak, ha nem tartalmasabbnak ígérkezik, mint a mostani volt".

A következő évadban hat premiert tartanak a Szigligeti Színház nagyszínpadán, míg az egykori "szobaszínház" korszerűsítésével és átépítésével kialakított Szín-mű-hely további öt bemutatónak ad otthont.

A stúdiószínpadot várhatóan ez év augusztus 20-án veheti birtokba a társulat és a közönség. A színészek számára azonban a nyár addig sem csak pihenéssel telik, hiszen június 13-20. között a teátrum szervezésében immár harmadik alkalommal tartanak gazdag kulturális és művészeti programsorozatot a megyeszékhelyen az Ökumenikus Napok keretében.

Az ősszel induló új szezon előadásait ismertetve Balázs Péter elmondta: "A siker oldalán állunk" mottó jegyében meghirdetett 2010/2011-es évad szeptember 24-én egy Molnár Ferenc-örökzöld, az Üvegcipő bemutatójával indul, melyet Kiss József, a teátrum művészeti vezetője állít a Szigligeti színpadára. Ugyanitt október 15-től Balázs Péter rendezésében a János vitéz, majd november 19-től Kerényi Imre rendezésében Bródy Sándor A tanítónő című darabja lesz látható.

A 2011-es esztendő első nagyszínpadi premierje január 14-én az Én és a kisöcsém című zenés játék lesz Molnár László rendezésében, melyet március 4-én egy Csiszár Imre által rendezett Schiller-darab, az Ármány és szerelem követ. Az évadot április 15-én egy világhírű musical, a Jézus Krisztus Szupersztár zárja majd, melyet Radó Denise állít színpadra. Tim Rice és Andrew Lloyd Webber zenés darabjához a szereplőgárda válogatása éppen hétfőn kezdődött - árulta el az igazgató.

Mindezzel párhuzamosan a Szín-mű-helyben az évad október 9-én Richard Harris Csupa balláb című darabjával indul, majd egy hét múlva a Hajnalban, délben, este című Dario Nicodemi-művel folytatódik. Ezt követi november 27-én a Roncsderby címet viselő zenés produkció, 2011. január 15-én pedig Márai Sándor Kaland című darabja.

A stúdiószínpadi premierek sorát Milne Micimackója zárja február 26-án.

A Szín-mű-hely előadásait Radó Denise, Karczag Ferenc, Kautzky Armand, Málnay Levente és Király Attila rendezi - mutatott rá a direktor, aki úgy vélte, ebből a névsorból is kitűnik: a szolnoki színház igyekszik az erre késztetést érző színészek számára lehetővé tenni, hogy rendezőként is kipróbálhassák magukat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés