bezár
 

art&design

2010. 05. 17.
2010-es diploma kiállítások a Magyar Képzőművészeti Egyetemen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Képzőművészeti Egyetem több mint hatvan végzős hallgatójának diploma kiállítása a Barcsay teremben és az Aulában 2010. május 18 – június 17. között kerül megrendezésre. A több mint húsz éve elkezdett hagyomány, az egyetem életében az egyik legfontosabb kiállítás-sorozatnak számít. A kiállítás időtartama alatt, heti váltásban mutatkoznak be az intézmény szakjai. Minden hét közepén nyilvános diplomavédésre kerül sor.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem 2010. május 18 – június 17. között mutatja be az idén diplomázó, több mint hatvan hallgatójának munkáját. Minden héten más szak végzősei mutatkoznak be, akik szerdánként megvédik diplomájukat a tanszék tanáraiból és egy meghívott külsős szakértőből álló zsűri előtt.

2010. május 18  – 28.
között a festő szakos hallgatók munkáit tekinthetik meg a látogatók. Május 19-én és május 26-án reggel 9 órától nyilvános diplomavédés keretében kaphatnak betekintést a fiatal művészek elképzeléseibe.

2010. június 1 – 4. között a képgrafika szakos hallgatók mutatkoznak be és június 3-án 10 órától kerül megrendezésre a nyilvános diplomavédés.

2010. június 8 – 11.
között a tervezőgrafikus végzősök mutatkoznak be és június 9-én 9 órakor védik a diplomájukat.

2010. június 7 – 12. között a szobrász hallgatók munkáiból látható kiállítás az egyetem Epreskertjében, június 10. 9 órai diplomavédéssel egybekötve.

2010. június 15 – 17. között az intermédia szak végzős hallgatói mutatják be munkáikat, június 16. 10 órai diplomavédéssel egybekötve.

A diplomavédések napján az egyetem különleges programmal készül: más-más művészeti ágak képviselői az egyetem tanáraival közösen tartanak tárlatvezetéseket. A „Művészek ugyanarról, másképp” címet viselő program művészei között szerepel Varga Líviusz, a Quimby énekese, Bódis Kriszta filmrendező, Szabó Győző színész, Tóth Krisztina költő és Oláh Tzumó Árpád, dzsezzénekes.

A Diploma kiállítások a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében és Aulájában tekinthetők meg minden héten keddtől csütörtökig 10 – 18 óra és pénteken 10 – 15 óra között.

A Diploma kiállítások mellett május 17 – május 29. között osztály kiállítások is zajlanak az egyetem területen. A belépés ingyenes és az egész intézmény területén (Főépület, Epreskert, Feszty-ház) megnézhetik a látogatók az első, második, harmadik és negyedik évfolyamok munkáit.

prae.hu


nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés