bezár
 

színház

2010. 05. 15.
Évadkezdés a pilisszántói Szikla Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Experidance műsorával nyitja meg idei évadját június 25-én a pilisszántói Szikla Színház.

Szkéné színház

A Román Sándor vezette Experidance táncegyüttes Esszencia - a ritmus ünnepe című műsorát mutatja be, amelyet az elmúlt évek egész estés műsorainak legjobb pillanataiból állítottak össze - tájékoztatta Pilisszántó polgármesteri hivatala az MTI-t. Az Experidance produkciójával korábban Sanghajban, Pekingben, Isztambulban, Pozsonyban és Prágában is fellépett.

A kortárs tánctechnikák és a magyar néptánc elemeit vegyítő Experidance-ben mintegy harminc, a Táncművészeti Főiskolán végzett hivatásos táncos szerepel. A társulat több éve szerepel a Nemzeti Színház, a Nemzeti Táncszínház és a Művészetek Palotája repertoárján előadásaival.

A közlemény szerint június 26-án a Ghymes együttes Álombálom című koncertjét hallhatja a közönség. Az Álombálom című, két évvel ezelőtt megjelent lemez zenei anyaga Benyovszky Móric híres utazó, kalandor életét reprezentálja, muzsikája színes, akárcsak az ő életútja volt. A dalok között van afrikai jellegű, madagaszkári és ázsiai is.

A Pilis hegy oldalában lévő volt kőbánya helyén, a görög színházakhoz hasonló környezetben álló Szikla Színház idén nyolcadik évadát tartja. A korábbi években fellépett itt többek között a Benkó Dixieland Band, a Kormorán együttes, a Hot Jazz Band, a Tolcsvay Trió, a Bikini, Demjén Ferenc, Lovász Irén és Szvorák Kati.

A színház felett található a Boldogasszony kápolna, a Csillagösvényen pedig az ország történelmének legnagyobb alakjainak emléket állító szobrok kaptak helyet.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés