bezár
 

zene

2010. 05. 15.
16 ország operaénekesei Szegeden
42 énekest várnak az Armel Operaverseny második fordulójára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Holnap kezdődik a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Operaverseny és Fesztivál kétnapos második fordulója. Az első fordulós helyszínek – Moszkva, Párizs, New York, Bergen és Budapest – továbbjutóira komoly kihívások várnak.

prae.hu

A verseny szabályzatának megfelelően a versenyzők most találkoznak első alkalommal az operaverseny keretében létrejövő operák rendezőivel, Alföldi Róberttel, Ludek Golattal, Szász Jánossal, Vidnyánszky Attilával és Silviu Purcaretével. Nem csupán bemutatkozó áriáikat kell elénekelniük előttük – és a jelenlévő operaház-igazgatók és zeneigazgatók előtt, de – a délután zajló workshopok során – azt is be kell bizonyítaniuk, hogy kitűnő hangjukhoz színészi képességek is párosulnak.

A küzdelem azonban nem csupán a versenyzők között zajlik, vasárnap délután maguk a rendezők vitatják meg, hogy az általuk megrendezésre kerülő operákban mely énekesekkel akarnak majd együtt dolgozni.
A kiválasztott 14 döntős énekes alakítja ugyanis a verseny operaprodukcióinak főszerepeit, s száll ringbe a legjobbakat illető 10.000 eurós fődíjért a Fesztivál során, 2010 novemberében a Szegedi Nemzeti Színházban.

Az eredmények kihirdetésére vasárnap este 8 órakor kerül sor a Reök-palotában. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés