bezár
 

irodalom

2010. 05. 14.
L. Simon László lemondott a Magyar Írószövetség titkári funkciójáról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
L. Simon László József Attila-díjas író, szerkesztő 2010. május 14-én lemondott a Magyar Írószövetség titkári funkciójáról.

L. Simon Lászlót 2010. április 11-én a Fidesz színeiben egyéni országgyűlési képviselővé választották. Május 14-én megtartotta alakuló ülését a Magyar Köztársaság parlamentje, amelyen a megválasztott képviselők letették az esküjüket. Az új parlament megválasztotta a Bizottsági elnököket és tisztségviselőket is. L. Simon Lászlót a Magyar Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnökévé választották.

Ugyan a képviselőség jogi érelemben nem összeférhetetlen az ország egyik legrangosabb társadalmi szervezetében vállalt vezető szereppel, ám a kormánypárti politizálás etikailag nem egyeztethető össze a civil érdek-képviseleti munkával. Ezért döntött úgy L. Simon László, hogy megválik választott civil tisztségeitől.

A Magyar Írószövetség titkárságán kívül L. Simon László a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület elnöki funkciójától is megválik.

L. Simon László 1972-ben született Székesfehérváron. József Attila-díjas író, szerkesztő. Eddig 11 könyve jelent meg. 1998 és 2004 között a Fiatal Írók Szövetsége elnöke, 2004-től a Magyar Írószövetség titkára volt.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés