bezár
 

építészet

2010. 05. 14.
Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek ismét a Szeged egyik lakótelepén álló Dugonics András Piarista Gimnáziumban és környékén vasárnap.

prae.hu

A programokkal igyekeznek megszólítani a környék zömmel házgyári épületekben élő lakosságát - közölte Ivánovics Tünde népdalénekes, szervező az MTI-vel.

A harmadik alkalommal megszervezett fesztivál programja szentmisével kezdődik, amelyen az iskola népzenei kamaraműhelye is közreműködik Fábri Géza és Ivánovics Tünde vezetésével. A társulat a frissen megjelent, Égig Érő Énekek című lemezéről válogat egyházi ének feldolgozásaiból és népzenei összeállításaiból.

A mise után Somogyi Győző, Balaton-felvidéken élő festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás. A megnyitót követően Gulyás László és a Langaléta Garabonciások látványos toborzójukkal hívnak mindenkit A parádé című interaktív előadásukra. A gólyalábas együttes tagjai arra biztatják majd a jelenlévőket, hogy maguk is próbálják meg mozgatni az óriásbábokat, és vegyenek részt a műsorban. A legkisebbek számára gyermektáncházat rendeznek az aulában, miközben a sportcsarnokban a diákszínpadon megkezdődnek a gimnazisták zenés, táncos bemutatói.

A közös ebédet a Langaléta Garabonciások parádéjának második része követi, a templomban pedig a Weiner Leó Kamarazenekar ad koncertet. A sportcsarnokban közben folyamatosan táncházi zene szól, és táncmesterek oktatják a magyar táncdialektusok lépéseit.

Lesznek dél-alföldi táncok dudaszóval, kalotaszegi legényes, őcsényi leánykarikázó, kalotaszegi és mezőségi páros táncok.

A szervezők a nem kifejezetten táncos alkatúaknak is bőven kínálnak szórakozási lehetőséget. A kézműves mesterek segítenek például elkészíteni a vásárfiát: nemezlabdát, korongozott tálkát vagy éppen csuhévirágot. A sportpályákon pedig íjászversenyen vagy családi zsákban futásban mérhetik össze ügyességüket a vállalkozó szelleműek, és megválasztják a "panel legerősebb emberét" is.
A napot kötetlen moldvai táncház zárja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Pesti Attilával az okosotthonok kérdéseit jártuk körbe
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés