bezár
 

irodalom

2010. 05. 13.
Kortárs ukrán írók antológiája jelent meg magyarul Ungváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyugat-ukrajnai kortárs írók műveiből összeállított antológia jelent meg magyar fordításban Ungváron Kárpátokon innen és túl – kortárs ukrán novellák címmel a Szülőföld Alap támogatásával.

prae.hu

A háromszáz oldalas kötetet szerdán mutatták be az Ukrán Írószövetség kárpátaljai szervezetének ungvári székházában. A kiadványba az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén – négy nyugat-ukrajnai és egy kelet-szlovákiai megyében – alkotó 31 fiatal ukrán író alkotásait válogatta be Petro Hodanics kárpátaljai ukrán író. Az összeállításban szereplő műveket hat kárpátaljai magyar író és újságíró ültette át magyar nyelvre.

Az antológia kiadását szervező Horváth Sándor író-újságíró, a Szülőföld Alap kárpátaljai kurátora az MTI-nek elmondta: az utóbbi negyedszázadban nem jelent meg magyar nyelven ilyen átfogó válogatás ukrán szerzőktől magyarul. A kötetben szereplő szerzők ötven év alattiak, novelláikban a jelenkor egy-egy szeletével, jelenségével foglalkoznak – tette hozzá.

A Magyar Újságírók Kárpátaljai Szövetségének (MÚKSZ) gondozásában ötszáz példányban napvilágot látott antológiát a szervezet térítésmentesen eljuttatja valamennyi kárpátaljai magyar oktatási intézménybe, a nagyobb kárpátaljai és magyarországi könyvtárakba, valamint a Kárpátokon túli ukrán régiókban működő magyar szervezetekhez.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés