bezár
 

art&design

2010. 05. 12.
Fiatal amerikai fotóművészek a Holdudvarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fiatal amerikai fotóművészek munkáit bemutató kiállítás nyílik szerdán Amerikai fényképész címmel a margitszigeti Holdudvar Galériában.

prae.hu

A schaumburgi Illinois Institute of Art hallgatóiból álló, Full Frame Exposure elnevezésű művészcsoport első európai tárlatát két héten át tekinthetik meg a látogatók - közölte Falvai Mátyás, a kiállítóhely sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Az érdeklődők Don Marshall, Joel Hernandez, Ashley Reyes, Joe Dick, Sheehan Conner, Aubree Flaws, Zenita Hill, Kelsey Adams, Marc Henderson és Richard Hyde összesen 19 alkotását láthatják. A fotókat egy független, három tagú szakmai zsűri válogatta ki a 60 mű közül.

A Full Frame Exposure megalakításának célja az volt, hogy segítsen a hallgatóknak fotóművészetük fejlesztésében, kapcsolatok kialakításában és olyan tapasztalatok megszerzésében, amelyekre egyedül nehezebben tehetnének szert.

A kiállítás kissé általános címe lehetőséget ad az alkotóknak, hogy művészetüknek azt az oldalát mutassák meg, amely a leginkább foglalkoztatja őket. A kiállító művészek így saját művészeti érdeklődésükre koncentrálhatnak ahelyett, hogy egy központi témának kellene megfelelniük.

A május 25-i záróeseményen Don Marshall, a csoport vezetője beszél majd a többi között a fiatal amerikai művészek gondolkodásmódjáról, művészeti felfogásáról és az amerikai művészeti intézmények működéséről.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés