bezár
 

film

2010. 05. 10.
Ken Loach filmje is bekerült a cannes-i versenyprogramba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az utolsó pillanatban Ken Loach Route Irish című filmje is bekerült a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába - számolt be róla hétfőn a The Hollywood Reporter online kiadása.

prae.hu

A szerdán kezdődő fesztivál Arany Pálma-díjáért így a korábban bejelentett 18 film helyett 19 produkció versenyez. A cannes-i szervezők várhatóan még hétfőn megerősítik, hogy a brit rendező elfogadta iraki témájú filmjének meghívását - írta a THR.com.

A Route Irish Liverpoolban és Irakban játszódik. Két korábbi katonáról szól, akik Irakban dolgoznak, és ugyanabba a nőbe lesznek szerelmesek.
A guardian.co.uk szerint Loach eredetileg visszautasította a fesztivál meghívását, és csak most, a 24. órában gondolta meg magát.

Loach, aki Barátom, Erik című vígjátékával tavaly is szerepelt a Cote d'Azurön, rendszeres vendége a cannes-i filmmustrának. Négy éve a Felkavar a szél című háborús filmdrámával nyerte el a nagy presztízsű Arany Pálma-díjat.

A 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál szerdán a Ridley Scott által rendezett Robin Hood című hollywoodi kalandfilm versenyen kívüli vetítésével nyílik meg.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Csáki László: Kék Pelikan
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés