bezár
 

art&design

2010. 05. 09.
Sanghaji kiállításon Csáky Marianne video-animációja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikerrel mutatták be Csáky Marianne magyar képzőművész video-animációját a sanghaji "island6" galéria kiállításán a hét végén.

prae.hu

A kiállítás a Lélekapparátus (Psychic Apparatus) címet viseli, a képzelet és a tudatalatti szféráját igyekszik feltárni. A magyar művész Delete című produkciója az emlékezet, a személyes történet-feldolgozás működésének példáját illusztrálja. A falon elhelyezett megosztott képernyőn párhuzamosan futó végtelenített képsorokon egy, a hetvenes években a délnyugat-kínai Kunmingban készült fekete-fehér amatőr videofelvétel részletei futnak, és az akkori "történet" mai színes felvétele kínai szereplőkkel.

A technikailag több művészi megoldást is alkalmazó, alig másfél perces alkotást a megnyitón nagy érdeklődéssel fogadta a közönség - számolt be az MTI-nek Révész Ágota, sanghaji oktatási-kulturális szakdiplomata, akit - mint mondta - ugyancsak magával ragadott a művészi produkció az arcokkal, a reprodukált élethelyzetekkel, a sorsokkal, a több dimenzióban is kifejező tartalommal.

Csáky Marianne Budapesten és Brüsszelben él, de idén már hosszabb ideje Kínában tartózkodik. Négyhónapos kunmingi művészeti ösztöndíja után március közepétől Sanghajban vesz részt egy úgynevezett rezidensprogramon mint meghívott művész.

A Lélekapparátus tizenhat képzőművész közös kiállítása, közülük nyolc kínai. A kiállítás Sanghaj modern művésznegyedében, egy átalakított gyártelepen, a Moganshan úti galériában kapott helyet a haladóbb szellemiséget képviselő, igen színvonalas galériák között.

A megnyitó közönsége nyitottan fogadta az új, interaktív technikákat, és jó volt látni, hogy míg a legtöbb művész egyelőre kísérletezik az új médiumokkal, addig Csákynál már kitűnt az érett eszközkezelés, a tartalom és forma egyensúlya - foglalta össze Révész Ágota.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés