bezár
 

színház

2010. 05. 07.
ASZTAL - Alternatív színházi fesztivál a Szkénében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vidéki és a határon túli alternatív, illetve amatőr társulatoknak ad bemutatkozási lehetőséget az V. Alternatív Színházi Találkozó (ASZTAL) a budapesti Szkéné Színházban május 10. és 16. között.

Szkéné színház

Regős János, a teátrum igazgatója, egyben a fesztivál művészeti vezetője az MTI-nek elmondta: az ASZTAL célja, hogy a vidéken és határainkon kívül működő társulatok színvonalas, de a fővárosi közönség által többnyire nem ismert előadásait hozza el Budapestre.

Mint az igazgató hozzátette, az amatőr színházi fesztiválokat járva néhány kiváló előadással, illetve társulattal találkozott, így az ASZTAL-ra meghívottak köre idén is új csapatokkal bővül. A jövő ígéreteiként megjelenő, fiatalok alkotta együttesek között Regős János a győri KörTeliKör Csoportot, illetve az inárcsi KB35 és a kassai KGSZT társulatokat említette meg.

A fesztivál nyitónapján a régi vendégnek számító pécsi JESZ két alkalommal is előadja az Euripidész nyomán készített, Bakkhánsnők című produkcióját (rendező: Balogh Attila). Petőfi verseit alkalmazta színpadra a KB35 számára Ki vagyok én? címmel Kovácsné Lapu Mária, Kovács Zoltán és Szivák-Tóth Viktor; az előadást kedden láthatja a Szkéné közönsége.

Csütörtök este a KörTeliKör mutatkozik be: Varju Nándor Parti Nagy Lajos Tartuffe-feldolgozását rendezte meg Pernelle-család címen. Másnap a Szegedi Egyetemi Színház Szerelmesek és Don Quijoték című produkciója (rendező: Czene Zoltán) kerül a színpadra, majd Slawomir Mrozek Özvegyek című darabját adja elő szombaton Bodon Andrea rendezésében a KGSZT.

Az ASZTAL zárónapján A helység kalapácsát dolgozza fel a gyerekközönséget is bevonva Gál Tamás színháza Dunaszerdahelyről, míg este a celldömölki Soltis Színház mutatja be Jozef és Karel Capek A végzetes szerelem játékai című színművét, melyet Katona Imre rendezésében láthat a közönség.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés