bezár
 

art&design

2010. 05. 05.
Újabb szavazás a vendégbarát múzeumi címre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újabb szavazás vette kezdetét a vendégbarát múzeumi címre szerdán, miután a kiírók az előző voksolás eredményét technikai visszaélések gyanúja miatt megsemmisítették - tájékoztatta a Magyar Turizmus Zrt. az MTI-t.

prae.hu

Az újraindított szavazás keretében május 13-án éjfélig a www.est.hu honlapon döntheti el a nagyközönség, hogy melyik intézmény érdemli ki a 2010 Vendégbarát Múzeum címet.

A közlemény felidézi, hogy a korábbi felhívás alapján május 2-ig voksolhattak az érdeklődők kedvenc intézményeikre. "A szavazatok összesítése és a technikai adatok kiértékelése alapján azonban alapos a gyanúja annak, hogy az alkalmazott, általánosan és nemzetközileg is elfogadott biztonsági intézkedések ellenére a szavazás során technikai visszaélések történtek" - olvasható az összegzésben.

Mivel a Magyar Turizmus Zrt. és a pályázó intézmények egyaránt jelentős erőforrásokat mozgósítottak a szavazás népszerűsítése érdekében, a kiíró intézmények úgy döntöttek, hogy a pályázatot eredménytelennek tekintik, és a szavazást regisztráció mellett megismétlik.

Az érdeklődők az est.hu internetes portálon, a http://www.est.hu/kult/vendegbarat_muzeumok linkre kattintva, regisztrációt követően május 13-án éjfélig szavazhatnak három kategóriában. Az ünnepélyes eredményhirdetést a múzeumi világnap alkalmából rendezett Múzeumok majálisán, a Magyar Nemzeti Múzeumban tartják május 15-én.

A Magyar Turizmus Zrt. az Oktatási és Kulturális Minisztériummal, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal és az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkárságával közösen 2007-ben indította útjára a Vendégbarát Múzeum Programot azzal a céllal, hogy minél többen megismerjék azokat a múzeumokat, amelyek programkínálatuk bővítésével, újszerű, kreatív, interaktív bemutatási módszerek, formák bevezetésével, a látogatóknak élményt nyújtó elemek alkalmazásával segítik az ismeretek bővítését.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés