bezár
 

art&design

2010. 05. 04.
Önkormányzati ösztöndíj nyíregyházi képzőművészeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három képzőművész kapott önkormányzati ösztöndíjat Nyíregyházán a mostani kulturális évadban; a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely helyhatósága összesen 3,6 millió forinttal segítette a művészek alkotómunkáját - közölte Nagy László alpolgármester az MTI-vel.

prae.hu

Az önkormányzat havonta 100-100 ezer forinttal támogatta Gabulya Márta keramikus-, Horváth János festő- és Z. Erdei Anna grafikusművészt színvonalas művek létrehozásában. A képzőművészeti ösztöndíjasok nyílt tárlaton adnak számot elvégzett munkájukról, kiállításuk június 5-ig látható a nyírségi nagyvárosban, a Pál Gyula Teremben.

Nagy László elmondta: a nyíregyházi önkormányzat 2002-ben alapította képzőművészeti ösztöndíját, s azóta minden évben meghirdeti a pályázatot. A városban élő alkotók közül azok jelentkezhetnek a támogatásra, akik tagjai a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének.

A pályázatokat szakértői javaslat alapján az önkormányzat közgyűlésének kulturális és idegenforgalmi bizottsága bírálja el. Az értékelésben közreműködik a város polgármestere is.

Az alapítás évében, 2002-ben egy művész kapott ösztöndíjat. Aztán 2003 és 2005 között évente két-két művésznek adtak támogatást, 2006-tól pedig már három-három művészt segít alkotómunkájában a nyíregyházi helyhatóság.

Nyíregyházán közel ötven képzőművész él és alkot, s az ösztöndíjasok egy-egy alkotásukat minden évben felajánlják a város kortárs képzőművészeti gyűjteményének, amelyet a Városi Galéria őriz.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés