bezár
 

zene

2010. 05. 03.
Első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál
2010. augusztus 13-20.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2010. augusztus 13-20. között. Az egyedülálló rendezvény világsztárja – Joshua Bell – mellett olyan hazai kiválóságok is fellépnek, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás vagy Kokas Katalin. A fesztivál a komolyzene mellett hat könnyedebb stílusú ősbemutatót, valamint az első Nemzetközi Jam-Session Találkozót is magába foglalja, így feltehetőleg az ország elsőszámú igényes zenei találkozója lesz.

prae.hu

2010. augusztus 13-20. között kerül megrendezésre az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A rendezvény nagyszabású eseménynek ígérkezik, hiszen a világ és a hazai zenei élet legkiemelkedőbb előadói vesznek részt rajta.

Nagy Laci GitanoA szervezés Bolyki György, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás nevéhez köthető, akik neve egyaránt garancia a fellépők és koncertlátogató közönség számára is, hogy eljöjjenek Kaposvárra.

A fesztivál gerince a komolyzenei koncertek változatossága és sokasága.

A könnyedebb műfaj a fesztiválon belül megszervezett ősbemutató-sorozatban képviseltetik, melynek során kiemelkedő művészek mutatják be első alkalommal erre a fesztiválra készült műsorukat. A fellépők között lesz Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Nagy László Gitano és Gaál Csaba „Boogie”.

Gál Csaba Boogie

Az első Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál kifejezetten fiataloknak szóló programja a Nemzetközi Jam-Session Találkozó. A program lényege, hogy esténként a zenélni vágyó tehetségek példaképeikkel közösen léphetnek színpadra, így többek között dzsemmelhetnek Charlie-val, a United együttessel, vagy Somló Tamással.

A fesztivál ideje alatt Kaposvár egy nyüzsgő és vibráló várossá alakul, ahol a zenén kívül a képzőművészet, a gasztronómia a városturizmus is kiemelkedő jelentőséggel bír majd.

A gazdag programkínálat részletesen megtalálható a fesztivál honlapján.
 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés