bezár
 

film

2010. 05. 03.
Elhunyt Helen Wagner, a rekorder sorozatsztár
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Helen Wagner amerikai színésznő, aki több mint fél évszázadon át volt az As the World Turns című tévésorozat szereplője. Ezzel a páratlan teljesítménnyel még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

prae.hu

A színésznő 91 esztendősen szombaton hunyt el - jelentette be hétfőn a sorozatot sugárzó CBS tévétársaság. A közleményből nem derült ki, hogy hol halt meg, és mi okozta halálát.

Wagner szájából hangzottak el az 1956. április 2-án útjára indított sorozat első szavai: "Jó reggelt, drágám!". 2009 decemberében, amikor a CBS bejelentette, hogy az As the World Turns befejeződik, és az utolsó epizódot 2010 szeptemberében vetítik, a színésznő még mindig a szereposztáshoz tartozott, bár akkor már csak apróbb jelenetekben tűnt fel.

"Soha semmi sem történik Nancyvel, mindig a többiek jönnek oda hozzá, és mesélnek" - mondta egyszer a színésznő. Egy tizenkét évvel ezelőtti interjúban azt is elmesélte: abban lelte örömét, hogy az évek során a cserélődő forgatókönyvírók ellenére mindvégig hűen megőrizze az általa alakított szereplő karakterét.

A sorozatban, amely egy képzeletbeli illinois-i városka, Oakdale lakosainak életét követi nyomon, Helen Wagner a központi szerepet játszó család fejét alakította. A sorozat rajongói közül sokan azonosították szerepével. Jártában-keltében nem egyszer ugrottak a nyakába, hogy kifejezzék iránta szeretetüket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés