bezár
 

art&design

2010. 05. 03.
7ed7 TérFesztivál: különleges helyszíneken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét plusz egy különleges budapesti helyszínen, többek között temetőben, stégen és aluljáróban kínál különleges kulturális programokat az Urbitális Majális programsorozat keretében megrendezett 7ed7 TérFesztivál május 4. és 28. között.

prae.hu

Mint a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján a szervezők elmondták, az első alkalommal életre hívott fesztivál célja, hogy Budapest egy-egy "kieső szegletét" a megszokottól eltérő használattal visszakapcsolják a város vérkeringésébe.

"Küldetésünk, hogy élhetővé tegyük a városi tereket, ezért olyan helyekre kívántuk fordítani a figyelmet, amelyek a városi lét új és izgalmas formáját teremtik meg" - fogalmazott Gauder Péter, a fesztivált szervező Studio Metropolitana ügyvezető igazgatója.

Mint Andor Márió, a városfejlesztő műhely programvezetője az MTI-nek elmondta, a fesztivál rendezvényeinek olyan helyszínek adnak otthont, amelyek mindeddig nem hasznosultak köztérként - például egy háztető -, vagy a városlakók nem így gondoltak rá. Egy temetőben például nemcsak megemlékezni lehet, de sétálni, összejönni, akár randevúzni is - utalt a Fiumei úti Sírkertbe május 7-re meghirdetett beszélgetésre és vezetésre.

A 7ed7 TérFesztivál első rendezvénye a HOPPart, a Jászai Mari Színház és a Sirály/Városi Színház Kht. Szörprájzparti című lakásszínházi előadása május 4-én, majd a temetői találkozás után egy héttel Kiss Zoltán grafikus vezeti körbe a látogatókat az Art9 Egyesület Lónyay utcai műhelyében.

Május 18-án egy margitszigeti stégen gyűlhetnek össze az érdeklődők közös esti meditációra, 21-én pedig Közép-Európa legnagyobb lakóépületében, a Szőlő utcai Faluházban tart - a napkollektorokkal ellátott tetőt is bemutató - idegenvezetést a Studio Metropolitana.

Másnap este a Városháza parkba szervez fényfestést, közös zenélést, kerekasztal-beszélgetéseket és köztéri vetítéseket a Világ-Kép Kulturális Egyesület, míg a Csürrentő együttes a Fővám téri aluljárót változtatja moldvai táncházzá május 28-án.

"Plusz helyszínként" csatakozik a fesztiválhoz az Írók Boltja Liszt Ferenc téri kirakata, amely az év végéig minden hónapban egy-egy neves művész, alkotócsoport vagy dekoratőr munkájának biztosít felületet.
A 7ed7 TérFesztivál programjairól a www-koz-ter.hu honlapon találnak részletes információkat az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés