bezár
 

film

2010. 05. 03.
Freddy Krueger jobban tetszett az amerikaiaknak, mint a sárkány
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Rémálom az Elm utcában "újrafilmje" háromszor annyi nézőt vonzott a hét végén az észak-amerikai mozikba, mint az Így neveld a sárkányodat című 3D-s kalandmese. A világ más tájain viszont a Vasember 2 hódított, amely Amerikában csak május 7-én debütál.

prae.hu

A véres kezű Freddy Krueger 32,2 millió dollárt (6,5 milliárd forintot) kaszabolt össze pénteki premierjétől vasárnapig a forgalmazó Warner Bros. stúdió előzetes becslései szerint, ezzel megszerezte a boxoffice-lista első helyét. A múlt heti győztes, az Így neveld a sárkányodat 10,8 milliós (2,2 milliárd forintos) bevétellel szorult a második helyre.

A Rémálom-sorozat 1984-ben indult útjára, és megunhatatlannak bizonyult: hét folytatás készült hozzá. Az eredeti film remake-jét megrendező Samuel Bayer korábban zenés videók és reklámok százait készítette, de játékfilmesként ezzel a mozival debütált.

Az észak-amerikai kasszasikerlistán a Párterápia 7,6 millió dollárral (1,5 milliárd forinttal) lett a harmadik, az Ilyen a formám 7,2 millióval (1,45 milliárd forinttal) a negyedik, a Brendan Fraser főszereplésével készült Furry Vengeance című családi vígjáték pedig 6,5 millióval (1,3 milliárd forinttal) az ötödik.

A Vasember 2 pénteken dübörgött be 53 ország mozijába. Nagy-Britanniában 12,2 millió dollárért (2,5 milliárd forintért), Dél-Koreában 10,8 millióért (2,2 milliárd forintért), Ausztráliában 8,8 millióért (1,8 milliárd forintért), Franciaországban pedig 8,2 millióért (1,6 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők. A hétvégi globális bevétel meghaladta a 100 millió dollárt (20 milliárd forintot).

A folytatásban a Robert Downey jr. alakította szuperhősnek új ellenséggel kell szembeszállnia, akit Mickey Rourke játszik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés