bezár
 

zene

2010. 05. 01.
Riverside az A38-on
Riverside koncert az A38 hajón május 16-án
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindig örömteli esemény, ha olyan zenekar érkezik kis hazánkba, amely teljesen innovatívan, egyedi módon nyúl ismert zenei alapanyagokhoz. Bár a lengyel Riverside zenekar neve a legtöbb honfitársunk fülében nem cseng ismerősen, mindenkit biztosíthatunk arról, hogy egy különleges bandáról van szó, amely feledhetetlen élményt nyújt annak, aki ellátogat a budapesti koncertre.
A Riverside zenéje leginkább a pszichedelikus rock/metal kategóriába sorolható, dalaik olyan előadókat juttatnak eszünkbe, mint a Porcupine Tree, a Pink Floyd, a Tool vagy a Dream Theater.

A srácok 2001-ben kezdtek el zenélni, korábban különböző zsánerű zenekarokban bontogatták szárnyaikat. Később az atmoszférikus progrock mellett tették le a garast és két évvel később már ki is adták első lemezüket, az Out Of Myself-et. A debütálás a lengyel publikumot és a sajtót is meggyőzte, így a második, Second Life Syndrome lemezt már komolyabb várakozás előzte meg.

Ekkor már külföldön is bemutatkoztak a polákok, majd leszerződtek az Inside Out kiadóhoz, így sokkal több emberhez juthatott el a hangulatos és intelligens muzsika. Ezután több koncertet is adtak a Dream Theater előzenekaraként, de a stúdióhangszereket sem hagyták beporosodni: legutóbb az Anno Domini High Definition albumon vizsgáztak ötösre dalszerzői kreativitásból, illetve a hangszeres leleményességéből.

Aki mindezzel tisztában van, az pontosan tudja, hol a helye május 16-án este, aki pedig még nem ismerné a Riverside-ot, az gyorsan kezdje meg a felzárkózást - nem mindennapi élményben lesz része!

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bi4xriyG3sE&hl=hu_HU&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bi4xriyG3sE&hl=hu_HU&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Riverside - I turned you down

prae.hu


A zenekar állítólag az egész új album anyagát lenyomja a fellépés során, valamint szemezget a régi, jól bevált tételek között is, szóval kiadós dózis jár a Riversideból annak, aki befizet erre az utazásra. A prog-szeánsz előtt pedig Devon Graves csal mosolyt a rajongók arcára. 

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés