bezár
 

art&design

2010. 04. 30.
Magtárból galéria Agárdpusztán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Galériává és alkotóházzá alakítottak Agárdpusztán - Agárd külterületén - egy múlt század elején épült magtárat; a romos állagú építmény felújítására és átalakítására a Közép-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán 90 millió forintot nyert a gárdonyi önkormányzat, amelynek közigazgatási területéhez tartozik Agárd is.

prae.hu

A Gárdonyi Géza szülőháza és emlékmúzeuma mellett található, felújított épület a Velencei-tavi Galéria nevet kapta, s az agárdi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál programsorozata keretében péntektől várja a látogatókat.
A galéria nyitóeseményeként három kiállítást is berendeztek.

A földszinten orosz, ukrán, fehérorosz és lengyel festőművészek alkotásait láthatják az érdeklődők. A galériaszinten egy helybeli alkotó, Tóthné Szabó Magda képeit állították ki, a tetőtérben pedig a Gábor Áron Bélyeggyűjtő Kör hal, vad és bor témájú tárlatát, valamint Motel Gábor állatportréit mutatják be.

A magtár teljes felújítása, átalakítása, galériává alakítása része annak a turisztikai fejlesztési programnak, amelynek keretében a dinnyési templomkertben hagyományőrző turisztikai központot hoznak létre, rendezvényközponttal, szabadtéri színpaddal, továbbá felújítják és ismét megnyitják az évek óta zárva tartó agárdi Madárvártát, ahol fiatalok tucatjai ismerkedtek a természettel és a madárvilággal.

A Velencei-tó és környéke turisztikai fejlesztését szolgáló projekt megvalósítása összesen 360 millió forintba kerül, amelyhez 306 millió forint európai uniós támogatást nyert a közigazgatási központ, a gárdonyi önkormányzat - mondta el az MTI-nek Tóth István (Fidesz-KDNP) polgármester.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés