bezár
 

irodalom

2010. 04. 30.
Madách tragédiája bélyegen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifjúságért címmel alkalmi kisív kibocsátásával ünnepeli a Magyar Posta, hogy 150 évvel ezelőtt fejezte be Madách Imre Az ember tragédiáját.

prae.hu

A bélyegképeket Réti Zoltán, Zichy Mihály és a nemrégiben elhunyt kiváló grafikusművész, Kass János illusztrációi ihlették, amelyek annak idején a tragédia második, hatodik, nyolcadik és tizenegyedik színeihez készültek. A kisív keretrajzán Kass János Jégkorszak című munkájának részlete látható - közölte Tomecskó Tamás szóvivő pénteken az MTI-vel.

A négy bélyegképből álló feláras alkalmi kisív - Hajdú József és Berényi Zsuzsa művészfotóinak felhasználásával - Nagy Péter grafikusművész alkotása, és az Állami Nyomdában készült 80 ezer példányban.

A kisívhez tartozó alkalmi borítékon Farkas András A mennyekben című alkotása, a hozzá tartozó alkalmi bélyegzőn pedig a lúdtollat használó Madách portréja és Az ember tragédiájának zárómondata, a Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál! látható.

A kisív második és harmadik - Ifjúságért 2010 feliratot tartalmazó - címlete feláras. Az ezek eladásából befolyó összeget a Magyar Posta az ifjúsági bélyeggyűjtés támogatására fordítja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés