bezár
 

art&design

2010. 04. 29.
A palóc kultúra a középpontban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A palóc kultúrát, a térség értékeit mutatják be szombaton a tavaszköszöntő Almavirág Fesztiválon a Nógrád megyei Kozárd községben.

prae.hu

Május elsején több mint kétszázezer virágzó almafa köszönti a cserhátalji Kozárdra látogatókat - tájékoztatta az MTI-t Figuráné Csáki Zsuzsanna, a szervező Kozárdért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az Almavölgyben felállított nagyszínpadon kulturális programok várják a vendégeket, akik megkóstolhatják a különféle tájjellegű ételeket, és bejárhatják a helyi és térségi termelők, kézművesek vásárát is.

A rendőrség, a Klíma Klub és az új Novohrad-Nógrád Geopark bemutatósátorral vesz részt a fesztiválon, az Athéné Alkotó Kör egész nap játszóházba várja a családokat, de lesz gyakorlati bemutató a kínai egészségmegőrző programból, és kocsikázhatnak is az Almaligetben a látogatók.

Pénteken megnyitják a kozárdi faluházban Rédei Magda grafikus Az almavirág köszöntése című kiállítását. Itt papírból, vágással, illetve tépéssel készült képeket nézhetnek meg az érdeklődők június 4-ig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés