bezár
 

film

2010. 04. 28.
Pacskovszky József lett a legjobb rendező Wiesbadenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vágyakozás napjai című filmjéért Pacskovszky Józsefet a legjobb rendező díjával jutalmazta a jubiláló wiesbadeni filmfesztivál.

prae.hu

A fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő GoEast! filmfesztivál a közép-kelet-európai filmek rangos németországi ünnepe. A legjobb rendezőnek járó díjat Pacskovszky József személyesen vette át a kedd esti díjkiosztón - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a zsűri A vágyakozás napjaiban a rohamosan változó társadalmi elvárások és az egyén között feszülő ellentét ábrázolását ismerte el a díjjal. A wiesbadeni fesztiválon hét magyar mozgóképet vetítettek; Pacskovszky filmje mellett Vranik Roland Adás című mozija is a versenyprogramba kapott meghívást.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával francia koprodukcióban készült 104 perces fekete-fehér játékfilm egy középkorú házaspárról szól, akik lehetőséget kapnak a sorstól, hogy a balesetben elveszített lányuk helyébe befogadjanak egy ismeretlent, akit házvezetőként alkalmaznak. Anna, a néma lány jelenléte a házban - úgy tűnik - mindent megváltoztat. A főbb szerepekben Catherine Wilkening francia színésznő, Schefcsik Orsolya, László Zsolt, Orosz Ákos és Gáspár Sándor látható.

A vágyakozás napjait a Film-Art gyártotta, producere Hábermann Jenő volt. Pacskovszky József filmjének világpremierje a tavaly őszi kairói filmfesztiválon volt, majd idén februárban a 41. Magyar Filmszemlén a legjobb forgatókönyv és a legjobb hang (Arany Mikrofon) díját is elnyerte.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés