bezár
 

zene

2010. 04. 28.
Ákos és Nagy Feró dalai az idei MTV Iconon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ákos és Nagy Feró dalait fogják feldolgozni a könnyűzenei élvonal szereplői az MTV Icon idei két nyári siófoki koncertjén - hangzott el az érintettek részvételével tartott keddi sajtótájékoztatón a fővárosi Gödör klubban.

prae.hu

"Nem szoktam hozzá, hogy fiatalok feldolgozzák a dalaimat, zavarban vagyok" - árulta el Nagy Feró, a magyar punkzene atyjaként emlegetett Beatrice együttes alapítója. Ákos, aki a nyolcvanas években a Bonanza Banzai énekeseként lett ismert, majd sikeres szólópályafutást épített fel, megtisztelőnek nevezte a kiválasztást, ugyanakkor megjegyezte: "várjuk meg a végét".

A Music Television által szervezett nyári ingyenes MTV Icon koncertek a Balaton partján 2008-ban kezdődtek, akkor a Neoton Família, az LGT és a Tankcsapda dalai előtt tisztelgett a magyar könnyűzenei élvonal, tavaly pedig a Hungária, Demjén Ferenc és az Edda volt soron.

"Több dalomat dolgozták már fel, aminek mindig örültem. Ha a feldolgozás sikeres volt, azért, ha nem, akkor meg azért, mert azt mondták, az eredeti mennyivel jobb volt" - mondta Ákos, akinek korábban egyébként volt egy Ikon című dala. Az énekes szerint normális, ha paródiák is születnek, erre fel van készülve, de inkább azokra az előadókra lesz kíváncsi, akik képesek újraértelmezni számait. Ákos szerint nagy baj nem történhet, hiszen nemrég olvasta az interneten, hogy a dalai úgysem jelentenek semmit.

Nagy Feró beszélt arról, hogy az elmúlt 35 évben több paródiát is készített a Beatricével, többek között a Pancsoló kislányra és úttörődalokra, és ezeket ma is követeli tőle a közönség.

Mint elhangzott, a siófoki Coke Clubban idén nyáron mások mellett Jamie Winchester, a Karaván Família, a Blind Myself, az Anti Fitness Club, a Turbo, a Road, a Compact Disco, Copy Con és Marót Viki a Nova Kultúrzenekarral dolgozza majd fel Ákos és Nagy Feró két-két dalát.

Az elmúlt két évben olyan produkciók születtek az MTV Iconra, mint Törőcsik Mari és Garas Dezső előadásában Demjén Ferenc és a V'Moto-Rock Várj, míg felkel majd a Nap című dala, Harcsa Veronika és a Honvéd Férfikar énekével az Edda A hűtlen és A kör című száma, vagy Zsédától a Meghalok, hogyha rám nézel és az Eszelős szerelem a Hungáriától.

A MTV Icon a zenecsatorna amerikai kiadásában szerepelt először; néhány évvel ezelőtt a Cure, a Metallica, Janet Jackson és az Aerosmith dalait dolgozták fel más előadók. A magyar MTV az egyesült államokbeli koncertek után másodikként szervezte meg az Icon-koncerteket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés