bezár
 

zene

2010. 04. 27.
Operaverseny és Fesztivál – Lezárultak az első fordulók:16 ország 46 énekese a középdöntőben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kesselyák Gergely karmester zsűrielnökletével Norvégiában is három napig tartott az Armel Operaverseny és Fesztivál első fordulós válogatása, melynek végeztével megszületett a második fordulóba jutó versenyzők teljes listája.

prae.hu

A bergeni helyszínről 3 énekes jutott a második, szegedi fordulóba. Az angol származású Matthew Hargreaves-t Don O’Day szerepére (Veslefrikk), a norvég Live M. Danielsson-t Vera szerepére (A szolga), a horvát mezzoszopránt, Alenka Ponjavic-et pedig Arkagyina (Sirály) szerepére jelölték.

Így összesen 16 ország 46 énekesét várjuk majd Szegedre 2010. május 24-16-án, hogy a második forduló keretében meggyőzzék a produkciók rendezőit (Alföldi Róbertet, Ludek Golat-ot, Szász Jánost, Vidnyánszky Attilát és Silviu Purcareté-t) komplex énekesi-színészi képességeikről.

A kiválasztott „döntőbe kerülők” kapják azon öt operaprodukció főszerepeit (New Yorkban, Norvégiában (Bergen), Pilzenben, Krakkóban és Debrecenben), melyek elkészülésüket követően a novemberi Armel Operafesztiválon lesznek láthatóak Szegeden, 2010 november 3-17. között.

A második fordulóban - a partner operaházak képviselőin és a darabok magyar és külföldi rendezőin kívül – részt vesz Knut Vaage, a bergeni Den Nye Opera produkciójában készülő ’Veslefrikk szerzője, valamint a cseh produkció (A szolga – A pilzen-i Josef Kajetán Tyl Színház produkciója) komponistája, Marco Tutino is.

A második fordulót követő eredményhirdetésre május 16-án, vasárnap este kerül sor a Reök-palota dísztermében. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés