bezár
 

zene

2010. 04. 26.
Mark Knopfler is fellép az idei Montreux-i Jazz Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idén is neves fellépők érkeznek a montreux-i zenei fesztiválra Svájcba - ígérte az esemény alapítója, Claude Nobs, aki egyelőre csak Mark Knopflert, a neves brit gitárost nevezte meg a fellépők közül.

prae.hu

Nobs csütörtökön ismerteti a fesztivál programját; a szervezők idén július 2. és 17. között várják a Genfi-tó partjára a zenerajongókat.

"Különösen szerencsések vagyunk, mert az összes nagy név Európában lesz, és nálunk lép fel. Egyetlen más európai fesztiválnak sem sikerült megszereznie ezeket a neveket" - harangozta be az eseményt Claude Nobs.

A dzsesszfesztivál tavaly is rangos előadókkal csábította a zenekedvelőket, fellépett többek között Prince, B.B. King, Herbie Hancock, Lily Allen, McCoy Tyner és Jamie Cullum is.

"Ez a fesztivál szépsége: teljesen eltérő zenére lehet estéket építeni, és mégis működik" - fogalmazott Nobs, aki a zene világában Funky Claude néven vált halhatatlanná a Deep Purple együttes Smoke on the Water című számában. A dal a montreux-i kaszinóról szól, amely Frank Zappa koncertje után kapott lángra 1971-ben.

Az idei már a 44. fesztivál lesz a Genfi-tó partján. Nobs 1967-ben tízezer svájci frankkal kezdte, ma már húszmillió frankra rúg a költségvetés, amelyből 16 fős állandó, és 1200 fős fesztiválszemélyzetre futja.

"Soha nem volt kedvemre, hogy 50 ezer ember legyen egy helyen egyszerre. Ahhoz túlságosan is tisztelem a közönséget. Tökéletes hangzást, látványt akarok, nem pedig azt, hogy legyen egy hely, ahol az emberek cigarettáznak, iszogatnak és beszélgetnek, a zene meg csak hangulatfestő tényező" - mondta a bensőségesebb rendezvényeiről ismert fesztiváljáról Nobs.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés