bezár
 

színház

2010. 04. 26.
Magyar Táncfesztivál június végén Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Napjaink táncos terméséről ad áttekintést a VII. Magyar Táncfesztivál; a tánc megannyi műfaját felvonultató eseményt június 24. és 29. között tartják Győrött.

Szkéné színház

A rendezvény nemzetközi gálával nyílik: osztrák és szlovák táncosok lesznek a külföldi fellépők, rajtuk kívül bemutatkozik Európa Kulturális Fővárosából a Pécsi Balett és táncolnak a házigazda győriek is - mondta Kiss János, a Győri Balett igazgatója hétfőn az MTI-nek.

A táncfesztivál további fellépői között lesz a Honvéd Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, az ExperiDance - Román Sándor Tánctársulata, a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Budapest Táncszínház. A produkciók a tánc megannyi műfaját viszik el Győrbe a kortárs balettől a néptáncon át a rock and rollig és a hip-hopig.

A fesztivál szervezői arra kérik a közönséget, hogy kapcsolódjon be a táncba, erre a szabadtéri előadásokon lesz alkalom.

Újdonság, hogy tizenkét órán át tartó Standupanddance programot is terveznek a szervezők különleges helyszínen, a színháznál lévő mélygarázsban. A "táncgarázsban" szabad pálya nyílna rövid bemutatkozásra együttesek, hobbi tánccsoportok számára is.

Az ország bármely szegletéből bárki részt vehet a táncmaratonban, amennyiben a mélygarázs bérlői egy napra átadják autóik helyét a táncosoknak. Ez egyfajta támogatás lenne részükről - fogalmazott Kiss János. Hozzátette: a bérlőkkel már egyeztetnek, az engedélyek beszerzése folyamatban van.

Szakmai fórumok is lesznek a fesztiválon; a kerekasztal-beszélgetéseken szó lesz a hazai befogadó színházakról, továbbá a táncfilm, a tánckritika és a televízió kapcsolatának németországi tapasztalatairól, illetve az amerikai táncéletről.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés