bezár
 

zene

2010. 04. 26.
The Hamburg Blues Band – "Mad Dog Blues" Tour feat. Chris Farlowe + Clem Clempson (Colosseum)
2010. május 2. A38 Hajó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Chris Farlowe és Clem Clempson neve mindenkinek ismerősen hangzik, ugyanis valóban két legendáról van szó, akik mindketten többek között a Colosseum tagjai voltak. Többek között őket hallhatjuk az A38-as hajón!

prae.hu

A St. Pauli Blues a hatvanas évek zenéje hosszú éveken át virágzott, s azóta járja az öt jó barát – akik az európai bluesvilág legjobb muzsikusai közé tartoznak – a zsúfolt klubokat.
.
A Hamburg Blues Band az intenzív, okosan szerkesztett és elsöprő erejű, a gyökerekből táplálkozó blues szinonimája – különösen ha élőben hallgatjuk. A csapat – amit a Joe Cockerhez gyakorta hasonlított Gert Lange vezet – aktív boldogsággal és agilitással vegyíti a kemény, ütős, gitáralapú blues rockot a soul, a klasszikus rhythm & blues, a boogie, sőt a jazz elemeivel.

Hamburg Blues Band és Chris Farlowe

Az aktuális felállás olyan, mintha az európai zenei élet ki-kicsodájából válogatták volna össze. Kezdjük mindjárt a szezon két különleges vendégével: a londoni Flamingo Klub legendás zenésze, Chris Farlowe (Chris Farlowe & The Thunderbirds, Atomic Rooster, Colosseum), korának valóságos bluesrock legendája; világszerte ismert slágere az Out Of Time nagyjából négy évtizede uralja a listákat. Mint R&B énekes, aki kombinálta ezt az operával és a new orleansi halandzsázással, s így egészen egyedülálló, lenyűgöző stílust alakított ki.Ő „a Hang”!

Farlowe barátja és zenésztársa Clem Clempson, aki inaséveit a híres Bakerloo triónál töltötte, hogy aztán két világhírű csapatban: a Humble Pie-ban, s a mai napig erőteljes Colosseumban villantsa meg tehetségét! Az igen kapós Clempson olyan rock legendákkal is dolgozott együtt, mint Bob Dylan, BB King, Van Morrison és a New Orleans-i Neville Brothers.

A Hammond B3 mestere, Adrian Askew olyan zenészek mellett szerzett érdemeket, mint Joe Cocker, vagy a Lake & Atlantis, míg Hans Wallbaum, a dobos éveken át a nyugat-német iparvidék legendája, a “Ruhr Rocker” Stoppoknál villogtatta a dobverőket, de játszott Chuck Berry, az Interzone és a Westernhagen társaságában is.

Az énekes, Gert Lange dolgozott a The Rainer Bauman Banddel, Stoppokkal, Inga Rumpffal, Jack Bruce-szel és Zoot Money-val. A mozirajongók bizonyára fel tudják idézni hangját a Németországban díjazott Burning Life című filmből, s emlékezhetnek néhány TV reklámra is.

A basszusgitáros Michael ´Bexi´Becker többek között Spooky Tooth-szal és Lake-kel dolgozott. A „hatodik HBB tag” a színfalak mögött dolgozik inkább: Pete Brown, a HBB háziszerzője nevéhez fűződik egyebek mellett az olyan Cream számok híressé vált szövege, mint a Sunshine Of Your Love vagy a White Room. A 2009-ben megjelent Mad Dog Blues című stúdióalbum szintén az ő dalszövegeire épül. 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés