bezár
 

irodalom

2010. 04. 26.
Könyvfesztivál: sikeres volt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikeresnek értékelte a vasárnap befejeződött XVII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnöke.

prae.hu

A díszvendég Ámosz Oz izraeli író magyarországi látogatásához kapcsolódó rendezvények, az európai elsőkönyvesek fesztiválja és gyermekprogramok voltak a legnépszerűbbek - közölte Barna Imre, a rendezvényt szervező MKKE elnöke, az Európa Könyvkiadó igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A könyvfesztivál látogatóinak száma elérte a hatvanezret - tavaly is körülbelül ennyien voltak -, az érdeklődőket a négynapos rendezvényen több mint ötvenezer kötet, közöttük kétszázötven erre az alkalomra megjelent újdonság, 25 ország félezernyi kiállítója várta.

"Az Európa Könyvkiadó igazgatójaként külön örömmel mondhatom, hogy Ámosz Ozra nagyon sokan voltak kíváncsiak. Most először fordult elő, hogy a Budapest nagydíjas szerző új könyvét az első két napon valósággal szétkapkodták" - fogalmazott Barna Imre.

Mint megjegyezte, a könyvfesztivál az olvasók és a kiadók számára is ünnep, így az itteni forgalom nem tükrözi pontosan a könyvszakma problémáit, például azt, hogy a könyvpiac szinte minden fontos makromutatója csökkenést mutat.

"Nem lepődnék meg, ha a fesztivál forgalmi adataiban visszaköszönnének a hétköznapokban tapasztalt kedvezőtlen folyamatok" - tette hozzá az elnök.

A rendezvény számos fontos szakmai megbeszélésnek adott otthont, például a szombaton tartott A könyvpiac a válság évében című konferenciának és a Márai-programról tartott pódiumbeszélgetésnek.
"A könyvfesztivál szakmai rendezvényei fontosak, de nem arra valók, hogy vitás kérdések dőljenek el rajtuk" - közölte az MKKE elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy a Márai-program hamarosan érezteti hatását a könyvpiacon.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés