bezár
 

film

2010. 04. 23.
2011 júniusában magyar filmhét lesz Sanghajban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar filmhét megrendezésére nyílt lehetőség a 2011. júniusi sanghaji nemzetközi filmfesztiválon - tájékoztatta az MTI-t Tirts Tamás, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagja csütörtökön, kínai látogatásának végén.

prae.hu

Tirts Tamást múlt heti pekingi megbeszéléseit követően Sanghajban fogadta Pej Csao-csien (Bei Zhaojian), a városi rádió, film és televízió hivatal főigazgató-helyettese, aki felvetette a kínai-magyar filmstúdiók együttműködésének, vagyis a közös filmkészítésnek a lehetőségét is.

Tirts ígéretet tett arra, hogy amint konkrét ajánlatokat kapnak, felmérik, hogy a szóbajövő hazai vállalatok közül melyek lennének készek a koprodukcióra.

A sanghaji program során az ORTT küldöttsége felkereste a mintegy ötezres létszámmal dolgozó Sanghaj Televíziót, ahol munka közben látták a tévé 600 emberrel dolgozó - Ázsia legnagyobbjának mondott - hírszerkesztőségét. A megbeszéléseken kérték a televízió vezetését, hogy figyeljenek oda a sanghaji világkiállítás keretében augusztus 22-én megrendezésre kerülő magyar napra, amire ígéretet kaptak.

A magyar fél kérésére a delegációt elvitték egy oktatási televízió szerkesztőségébe is, mivel "a kínai televíziós távoktatásról sok jót hallottunk, és ezzel kapcsolatban otthon is nagy az érdeklődés" - számolt be a kínai út utolsó hivatalos programjáról Tirts.

Az ORTT delegációja a kínai Állami Rádió, Film és Televízió Főhivatal (SARFT) meghívására érkezett Kínába. Az út első állomásán Pekingben egyebek mellett televíziós forgatócsoportok cseréjéről, illetve filmek kölcsönös bemutatásáról tárgyalt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés