bezár
 

zene

2010. 04. 22.
Két szegedi koprodukció a trieszti operett fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két közös produkciót is bemutat a nyári 41. Trieszti Operett Fesztiválon a Szegedi Nemzeti Színház és a Teatro Lirico Giuseppe Verdi: az Erzsébet királynéról szóló Sissi című operettet és a Csárdáskirálynőt.

prae.hu

A fesztivál július 8-án indul, ekkor ismerheti meg a közönség azt a Csárdáskirálynő előadást, amelyben Edvin szerepét Vadász Dániel, Silva Varescut pedig Alisza Zinovjeva játssza. A produkciót, amely július végéig még ötször kerül színre, Tasnádi Csaba rendezi, a trieszti operazenekart Pál Tamás vezényli - hangzott el a fesztivált beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A koreográfiát Juronics Tamás készíti és a Szegedi Kortárs Balett táncosai működnek közre az előadásban, a díszletek és a kosztümök viszont az olaz Pasquale Grossi munkái. A nyári sorozat után a Csárdáskirálynő bekerül a Szegedi Nemzeti Színház műsorába.

A másik közös produkció Ernst és Hubert Marischka Sissi című operettje. A két szerző osztrák színházi család tagja, nemcsak librettista, hanem rendező és énekes is volt közöttük. A Sissiből film is készült, ezzel indult az 1950-es évek közepén Romy Schneider filmes karrierje.
A címszerepet Keszei Bori alakítja július 13-án Triesztben, a Miramare kastélyban. A legendás királyné hajóját, amelyen magányos bolyongásaira ment például Korfura, ugyanígy nevezték.

Itt ez a darab is ötször látható, majd a produkció megérkezik Erzsébetet másik kedves helyére, Gödöllőre, ahol a királyi kastély dísztermében július 29-én és 30-án látható.

A Teatro Lirico Verdi produkciós igazgatója, Alessandro Gilleri elmondta, hogy Gödöllő után Korfun, egykor a királyné birtokában lévő Achilleon villában is eljátsszák az operettet. Az olasz előadások narrátora Daniela Mazzucato színésznő, a magyaroké Felföldi Anikó lesz.

A Sissiben Wittelsbach Ilonát, Erzsébet nővérét Kónya Krisztina, a férjét László Boldizsár, Maxim bajor herceget pedig Geiger Lajos formálja meg, Pál Tamás lesz a karmester, a koreográfia ugyancsak Juronics Tamás munkája. A rendező Sergio D'Osmo.

A két teljes estés előadás között dalesteket is tartanak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés