bezár
 

film

2010. 04. 22.
A Tribeca filmfesztiválon debütált a Shrek 4
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Shrek című animációs film negyedik, várhatóan befejező részével, a Shrek a vége, fuss el véle című produkcióval nyílt meg szerdán este a New York-i Tribeca Filmfesztivál.

prae.hu

Először készült háromdimenziós formátumban a DreamWorks ogrés sikersorozatának egy epizódja, mivel a stúdió vezetői is szerették volna meglovagolni a 3D-s hullámot a nagyobb bevételek reményében.

A Shrek-filmek eddig több mint egymilliárd dollárt hoztak a konyhára csak az észak-amerikai jegybevételekből.

A New York-i Ziegfeld moziban bemutatott filmben - amelyet az észak-amerikai piacon csak egy hónap múlva kezdenek forgalmazni - a mocsári zöld ogrét a középkorú férfiak válsága kínozza. Háromgyerekes apaként azon mereng, milyen jó dolga is volt fiatal korában, magányos mocsári szörnyként. Egy gonosz varázsló sötét alkut köt vele, amelynek eredményeként Shrek egy bizarr mesevilágban találja magát, ahol az ismert mesehősök homlokegyenest másként viselkednek, mint azt tőlük megszoktuk. A jámbor Mézi a kick-boksz sztárjaként tér vissza, Csizmás Kandúr pedig olyan lusta, mint Garfield, és még a csizmáját sem viseli.

Csizmás Kandúrt a második Shrek-filmbe írták bele először az alkotók, és hatalmas sikert arattak vele. A fesztiválközönség körében is ő keltette a legnagyobb derültséget a premieren. Mint a filmbeli szinkronhangját adó Antonio Banderas elmondta, számára az volt a legnagyobb élmény, hogy az alkotók hagyták a színészeket improvizálni, és ez a kötetlen, jó hangulat érezhető a produkción.

A bemutató előtt megszólaló színész egyébként annak tulajdonította a Shrek-filmek népszerűségét, hogy "a gyerekek és a szülők is élvezik, de különösen az utóbbiak".

A Shrek a vége, fuss el véle a sorozat olyan korábbi jellegzetességeit is továbbvitte, mint a vicces utalásokat a popslágerekre vagy a töredezett meseszerű elbeszélést.

A film július 8-tól látható a magyar mozikban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Csáki László: Kék Pelikan
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés