bezár
 

zene

2010. 04. 22.
Zipkomm: országos zenei találkozó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap tartják a fővárosi Gödör klubban a hazai könnyűzenei ipar szereplőinek munkáját segítő Zipkomm országos találkozó második rendezvényét; a több neves külföldi meghívott részvételével sorra kerülő esemény fő témája ezúttal a külföldi érvényesülés.

prae.hu

"Elég erős bizalmatlanság tapasztalható az aktuális magyar könnyűzene irányában külföldön, nem nagyon ismernek minket.

Csak néhány produkció jelent kivételt, például Yonderboi, Dj Bootsie vagy az Amerikában is sikereket elért Moog zenekar, amely a CSI-tévésorozat egyik betétdalát is elkészíthette. Ezek az előadók saját, egyedi utat jártak be, mi azt szeretnénk, ha sikerülne feltenni Magyarországot a könnyűzenei ipar térképére és a külföldi tényezők partnerként kezeljenek minket" - mondta Berta András szervező, a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) programigazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Kitért arra, hogy a Zipkomm célja többek között az, hogy szemléletváltást érjen el a hazai zenekaroknál, hiszen - mint fogalmazott - senkit nem fedeznek fel, mindenki magától dolgozik meg a sikerekért. Berta András megjegyezte: vasárnap a Gödörben lesznek angol nyelvű prezentációk és workshop jellegű kötetlen beszélgetések is, olyan külföldi szakemberek részvételével, mint Steve Swindelli (az ismert brit dalszerző dolgozott már együtt Bill Laswell dzsessz/funk producerrel és a Police egykori menedzserével, Miles Copelanddel is) vagy Dave McGuire (reputációjának alapját a Buena Vista Social Club és Ali Farka Touré jelentette.)

A februári utáni második Zipkommot online közvetítés segítségével az országban bárki bárhol figyelemmel kísérheti és kérdéseit folyamatosan felteheti a meghívott előadóknak. Az angol nyelvű előadások a rendezvényt követően feliratos formában is visszanézhetőek lesznek.

A Zipkomm Export egész napos, ingyenesen látogatható rendezvény, ugyanakkor a részvételhez előzetes vagy helyszíni regisztráció szükséges. A találkozót vasárnap este Deutsch Gábor Turning Thirty című koncertje zárja, közreműködik Sena, Kutzora Edina, Kása Juli, Alba, Tisza Gergő. A koncert után DJ Shuriken pörgeti a lemezeket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés