bezár
 

színház

2010. 04. 21.
Oláh Zoltán kapta idén az EuroPAS Magyar Táncdíjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Magyarországon működő magyar táncos” kategóriában, „klasszikus- és modern balett” ágazatban Oláh Zoltán, a Magyar Állami Operaház első magántáncosa nyerte el idén a Táncművészet című folyóirat szakmai díját: az EuroPAS Magyar Táncdíjat.

EuroPasAz EuroPAS Magyar Táncdíjat Kaán Zsuzsa, a Táncművészet főszerkesztője alapította 1993-ban. Elnökletével azóta minden évben, a Tánc Világnapja kapcsán több kategóriában ítéli oda az elismerést a rangos kuratórium az adott évben legkiemelkedőbbnek ítélt szólistáknak és társulatoknak.

A kuratórium tagjai: Cserta József (balett), Mihályi Gábor (néptánc), Szántó Péter (színpadi tánc, showtánc, társastánc), Solymosi Tamás (külföldön működő művészek, műhelyek), Dr. Bárándy György (szaktanácsadó), Szinetár Miklós (tiszteletbeli elnök).

A díj egy táncosnőt ábrázoló bronzszobor - Pauer Gyula Munkácsy- és Kossuth-díjas szobrászművész alkotása -, továbbá a szaklap médiaajándéka: egy interjú a Táncművészetben.

A XVIII. díjátadó ceremóniára 2010. május 4-én kerül sor a Budapesti Operettszínházban. A díjátadást nagyszabású táncgála: a VIII. EuroPAS-Gála követi, amelyen minden idei és számos korábbi kitüntetett is fellép.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés